17 °C Budapest

2019-re minden pedagógus átesik az új minősítési rendszeren

Pénzcentrum
2014. augusztus 26. 15:54

2018-19-re minden pedagógus átesik az új minősítési rendszeren. A szakszervezetek vitatják, hogy ez alkalmas lenne a tanítók és tanárok értékelésére, de a pedagógusok többsége eleget tesz majd a törvénynek és feltölti a minősítéshez szükséges adatokat a megfelelő weboldalra.

19 ezer pedagógus jelentkezett idén a minősítési eljárásra, hogy Pedagógus I., II. vagy kiemelt kategóriába kerüljön - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár. "Ők, ha november 30-ig feltöltik az újra megnyíló felületre az életútjukat bemutató portfoliót, akkor meg kell majd szervezni, hogy a minősítésük megtörténjen 2015-ben. Ehhez van szükség arra az ötezer emberre, akiknek a továbbképzése jelenleg zajlik."

2018-19-re minden oktató átesik a szakmai minősítésen.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint bizonytalanságok közepette indulhat az új tanév. "Az ellenőrzési, tanfelügyeleti rendszer nem a legkorszerűbb módszer, hiszen egy óralátogatás mindig csak egy pillanatnyi helyzetet rögzít."

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint a pedagógusok többsége eleget tesz majd a törvénynek és feltölti a minősítéshez szükséges adatokat a megfelelő weboldalra. "Az, hogy egyetértünk-e ezzel vagy sem, hogy a portfolió alkalmas-e a minősítésre, az vita kérdése, de ezt a minisztérium, illetve a törvény eldöntötte: ez van."

Mindeközben szombaton a köznevelésért felelős államtitkár 336 állami fenntartású általános és középiskola igazgatójának, intézményvezetőjének adta át a megbízásáról szóló okiratot a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban. Az új tanév jövő hétfőn kezdődik.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem