16 °C Budapest

Még több hitelt igényel a magyar: várhatóan nem áll le a növekedés

2018. január 30. 13:00

Várhatóan tovább tart a lendület a lakáshitelpiacon. Legalábbis erre lehet számítani 2017-es adatok alapján.

Összesített adatokból arra lehet következtetni, hogy tovább tart a lendület a lakáshitelpiacon - írja közleményében az OTP Bank. MIndezt arra alapozzák, hogy elmúlt évben ismét kétszámjegyű bővülés volt tapasztalható a hozzájuk beérkezett hiteligénylések számában és a felvett hitelek átlagos értékében egyaránt.

2016-hoz hasonlóan ismét kétszámjegyű növekedést ért el az OTP Bank az újonnan kihelyezett lakáshitelek területén, így a hitelintézet több mint 21 000 új lakáshitelt folyósított. A tavalyi évben több mint 5000 igénylés - a 2016-os évhez hasonlóan - ismét Pest megyéből érkezett, amit Budapest és Győr-Moson-Sopron megye követ több mint 4500, valamint közel 2000 hiteligénylési kérelemmel.

Az igényelt hitelek átlaga egyébként elérte a 7,6 millió forintot, és a legmagasabb összegeket tavaly is Budapesten igényelték. A fővárosiak átlagosan 11,7 millió forintnyi lakáshitelt igényeltek. Érdekesség, hogy 2017 legnagyobb összegű lakáshitel igénylése is Budapestről érkezett, 147 millió forint értékben. 

Mind a lakáshitel igénylések száma, mind az átlagosan kihelyezett összegek nagysága azt mutatja, hogy Magyarországon továbbra is emelkedő ingatlanpiaci ciklusról beszélhetünk. Meggyőződésünk, hogy ez a trend 2018-ban is folytatódni fog és ismét kétszámjegyű növekedéssel számolhatunk a beérkező igénylések számában

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- mondta el Kormos Zoltán, az OTP Bank Lakás Hitelek Főosztályának igazgatója, aki hozzá tette azt is, hogy az elmúlt évek tapasztalatai ma is érvényesek, miszerint a magyar családok messze nem töltenek annyi időt a megfelelő finanszírozási megoldás kiválasztásával, mint az ideális otthon megtalálásával. Így nekik azt javasolja, hogy

először pénzügyi lehetőségeikről tájékozódjanak.

A felfokozott piaci környzetben érdemes tehát tájékozódni például az igénybe vehető állami támogatási lehetőségekről is, mint például a CSOK, lakástakarék vagy lakáshitel-cafeteria.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 28. 11:35
A Media1 podcast- és rádióműsor vendége volt D. Tóth Kriszta újságíró, a WMN alapító-tulajdonosa, a...
Bankmonitor  |  2024. április 28. 10:18
A héten számos, minden magyart érintő hír látott napvilágot, többek között megjelent a legfrissebb á...
Holdblog  |  2024. április 28. 09:25
A Nasdaq Global Financial Crime Report 2024. évi kiadványa szerint csak tavaly nagyjából 3100 m...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem