26 °C Budapest

Óriási érdeklődés a passzívházak iránt!

2009. február 19. 15:45

Több mint 800 résztvevő jelenléte mellett 2009. február 12-én, Budapesten rendezték meg a II. Magyar Passzívház Konferenciát. A Magyar Passzívház Szövetség által szervezett rendezvénynek idén a Tetők-Falak-Homlokzatok + Épületenergetika szakkiállítás adott otthont. A tanácskozáson a passzívházak kifejlesztésében közvetlenül résztvevő, azt elsőként alkalmazó nemzetközi szaktekintélyek, illetve a Magyarországon passzívházakkal aktívan foglalkozó vállalatok és intézmények szakemberei tartottak előadást.

A Magyar Passzívház Szövetségnek kettős célja volt a konferencia megszervezésével. Egyrészt passzívház alapinformációt rendelkezésre bocsátani első kézből, közvetlenül a passzívház megalkotásában szerepet vállaló szaktekintélyek meghívásával, másrészt bemutatni, hogy Magyarországon is rendelkezésre állnak mind a passzívházak létrehozásához szükséges alapanyagok, komponensek, mind pedig a szükséges felkészült szaktudás.

A résztvevők száma a tavaly megrendezett I. Magyar Passzívház Konferenciához képest megkétszereződött. Különösen figyelemre méltó az érdeklődők nagy száma, ha figyelembe vesszük, hogy az utolsó Nemzetközi Passzívház Konferencián megközelítően ennyi, közel ezer fő vett részt. A látogatók túlnyomó része építész volt, akik közül többen is közölték, hogy a tudásvágy mellett azért is vesznek részt a konferencián, mert egyre több megrendelő érdeklődik náluk a passzívházak után.

A passzívház fűtési energiaszükséglete 80-90 százalékkal kevesebb, mint egy hagyományos, és 60-75 százalékkal kevesebb, mint egy alacsony energiaszintű házé. 2008 végéig mintegy 16 ezer passzívház épült világszerte, egyre több régió támogatja aktívan a passzívház szabvány alkalmazását. Magyarországon minden technikai feltétel adott ahhoz, hogy bárki passzívházat építsen magának.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem