Budapest, 2022. augusztus 2.Egy szabálytalanul a járdán parkoló személygépkocsira kerékbilincset helyeztek el a Zuglói Önkormányzati Rendészet közterület-felügyeletének munkatársai Zuglóban a Zsigárd utcában.MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Ezrével bilincselik a szabálytalan kocsikat Budapesten: súlyos pénzt fizet, akit elkapnak

2024. február 8. 09:40

Több volt tavaly a kerékbilincs, mint 2022-ben, de elszállítás kevesebb van. A radikális módszerrel már leszámoltak, mert nem lett kevesebb a szabálytalanság.

3800-nál is több alkalommal szereltek fel kerékbilincset autókra a tavalyi évben, ez 300-al több, mint egy évvel korábban - erről ír a vezess.hu. Megjegyzik azt is, hogy ezzel párhuzamosan az üzemképtelen, akár évek óta egy helyben álló autók elszállítása megrekedt, ebből jóval kevesebb volt.

Érdekesség, hogy a a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) munkatársai hét évvel ezelptt már próbálkoztak egy másik, némileg erősebb módszerrel: mivel úgy gondolták, hogy a kerékbilincs nem oldja meg a tilos helyen parkolás problémáját, inkább elszállították az autókat. Micel azonban ettől nem lett kevesebb az efféle szabálytalanság, egy idő után felhagytak vele.

A Pénzcentrum korábban már írt az üzemképtelen, és csak a helyet foglaló autók elszállítási rendjéről. Ezt a cikket itt olvashatod el újra:

címlapkép: Branstetter Sándor, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 27. 19:15
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem