Pumping fuel in to the tank close up image

Heteken belül beüthet a krach a magyar kutakon: dízelhiány jöhet az országban?

2022. augusztus 1. 22:01

Van, ahol dízel nincs, de van olyan kút is, ahol már semmit sem lehet kapni. Heteken belül nagy problémák lehetnek a gázolaj ellátással Magyarországon - mondta Híradónknak a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke. A szombati kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta, az új rendelkezéssel spórolnak az üzemanyagon és azt is, hogy nem várhatóak újabb korlátozások – számolt be az RTL Híradó

Szerte az országban fogadja a tankolni vágyókat átmeneti üzemanyaghiány: van, ahol dízel nincs, de sok helyen már semmit sem lehet kapni. Többek között átmeneti készlethiány van Pécs egyik benzinkutjában is, ahol még benzint lehet tankolni, más helyen viszont pont abból van hiány. Vagy esetleg, mint Szombathely egyik kutjánál semmi sincs a készleten.

Ez a helyzet pedig Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint napról napra csak rosszabb lesz.

Nagyon jelentős áruhiány van a régióban alapvetően gázolajból. Mi úgy számolunk, hogy heteken belül problémás lehet az országban a gázolajellátás

– mondta el jóslatát Egri Gábor, aki szerint ez a megoldás nem fog segíteni az ellátási gondok megoldásában. Szerinte a megoldás az lenne csak, hogy ha az ársapkát teljesen eltörölnék és szociális alapon támogatnák azokat az autósokat, akik rászorulnak. A kormány azonban nem tervez további szigorításokat a pénteki bejelentés szerint. Így október elsejéig a magánszemélyek továbbra is 480 forintot fognak fizetni.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 30. kedd
Katalin, Kitti
18. hét
Április 30.
A katonazene napja
Április 30.
Jazz világnap
Április 30.
A méhek napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm