Ennyi pénzt adj esküvőre, ha nem akarsz szégyenben maradni

2018. június 4. 13:00

Folytatódik sorozatunk, amelyben népszerű, pénzzel kapcsolatos Google-keresési javaslatokat válaszolunk meg. Ezúttal azok a találati javaslatok kerültek sorra, melyeket a kereső akkor dobott fel, ha beírtuk, hogy "mennyi pénzt".

Amikor a Google keresőjébe begépelünk betűket vagy szavakat, akkor a keresőmotor már megpróbálja kitalálni, hogy mire is akarunk majd rákeresni és keresési javaslatokat mutat meg nekünk a keresőmező alatt. Ezek a javaslatok a már begépelt keresési töredék illetve korábbi keresések alapján állnak össze. Mutatjuk, mit dobott ki ma délelőtt a kereső, ha beírtuk, hogy "mennyi pénzt".

forrás: Google

Ezeket a kérdéseket most részben összevonva meg is válaszoljuk, hogy neked már keresni se kelljen.

"mennyi pénzt illik adni esküvőre [testvérnek]"

A Pécs Ma meglehetősen alaposan körbejárta a kérdést tavaly tavasszal. Fejenként legalább 10-12 ezer forintot érdemes adni, tehát, ha ketten megyünk az esküvőre, akkor 20-24 ezer forintot. Mivel azonban ez sokszor csak a vacsora költségeit fedezi, ezért ha kis plusz pénzt is szeretnénk adni az ifjú párnak, érdemes még 10 ezer forinttal megfejelni ezt az összeget. Alapvető szokás ugyanakkor, hogyha a lagzira nem, csak az esküvőre vagyunk meghívva, akkor nem kell ajándékot vinni.

Testvérnek bonyolult kérdés, hogy érdemes-e pénzt adni, múlhat a testvérek közötti kapcsolat minőségén és a házasodó anyagi helyzetén is. Amennyiben szoros a kapcsolatunk a testvérünkkel és nem hiányzik a testvérünknek a pénz, érdemesebb inkább valami kreatív ajándékot kitalálni, amennyiben viszont pont pénzre van szüksége, akkor ne habozzunk azt adni. Összeg tekintetében pedig lehetünk a fentieknél 20-50 százalékkal bőkezűbbek, mégiscsak a testvérünkről van szó.

"mennyit adjak ballagásra"

Sokak szerint elég a virág+lufi kombináció, hisz még le sem érettségizett az illetékes.

"mennyi pénzt kapnak a pártok"

Többfajta támogatást kapnak a pártok a magyar törvények szerint. Az éves támogatásuk túlnyomó részét az előző országgyűlési választáson elért eredményük alapján határozzák meg, de kampányidőszakban külön is kapnak pénzt. A hetek.hu összefoglalója szerint azok a pártok, melyek mind a 106 helyen állítanak eyéni jelöltet, közel 600 millió forintot kapnak kampánytámogatásként. A 80 jelölttel rendelkező pártok közel 450 millió forint körüli összeghez jutnak, 54 jelölt esetében 300 millió forintos a támogatás, 27 jelöltet elindításával (ez az országos lista állításának minimuma) pedig 150 millió forint körül részesülnek költségvetési támogatásban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kampányon kívül, a Népszava cikke szerint 2019-től a Demokratikus Koalíció 207 millió forint állami támogatást kap (plusz az alapítványuk 76 milliót), az LMP eddig 174 millió forintot kapott (alapítványuk további 68 milliót), ez 25-26 százalékkal, tehát negyedével növekszik majd 2019-től. A Jobbik támogatás is nőni fog, a lap szerint 476 millióról 510 millióra, az MSZP viszont 120 millió forinttal kevesebb pénzből gazdálkodhat majd 2019-től, mint eddig.

"mennyi pénzt ad az eu"

Az Európai Uniótól az Index cikke szerint 2004 és 2015 között 10,8 ezer milliárd forint támogatást kaptunk különböző jogcímeken. A KPMG kutatása szerint az EU-s támogatások a 2007-2015-ös időszakban évente lakosonként 437 eurót (mai árfolyamon 140 ezer forint) tett ki, amely értékkel magasan verjük a régió többi országát. Az Európai Bizottság elemzése szerint 2003 és 2014 között 6681 milliárd forinttal több pénzt kaptunk az EU-tól, mint amennyit oda befizettünk.

"mennyi pénzt ad ki az atm"

Az Index 2017-es cikke alapján bankonként változik, hogy mekkora az a legnagyobb összeg, amennyit fel lehet venni egyetlen művelettel. Egy táblázatot is közöltek a nagyobb pénzintézetekről.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem