2021. február 27. szombat Ákos, Bátor

A dolgozók is megérezhetik Lázár hadüzenetét: aggódik a szakszervezet


A dolgozók is megérezhetik, ha a kormány valóban protekcionista politikát folytatna a külföldi üzletláncok ellen. A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint megváltozhatnak a munkafeltételek, általában nem a munkavállalók előnyére.

Reagált a Magyar Szakszervezeti Szövetség arra, hogy nyíltan protekcionista politikát hirdetett meg Lázár János a magyar élelmiszeripar megmentése és feltámasztása érdekében. A kormánybiztos az Agrárszektor Konferencián a nemzeti élelmiszeripar megerősítése mellett azt is kihirdette, hogy a kormány jövőbeli tervei között szerepel a külföldi kiskereskedelmi láncok kiszorítása is.

Kordás László szerint egy multi kivonulását a dolgozók biztosan megéreznék, még akkor is, ha nem veszítenék el munkájukat:

A bérmegállapodások már biztosan megköttettek a munkáltatókkal, ezek egy ideig még élnek, de egy idő után megszűnnek. És bizony ilyenkor sokszor a munkafeltételek is változnak, általában nem a munkavállalók előnyére

- mondta az RTL Híradónak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. A külföldi láncok egyelőre nem akartak reagálni Lázár János kijelentésére.

Az Innovációs és Technológiai minisztérium pedig azt írta, hogy a gazdaság minden területén erősíteni kell az önellátóságot, a kereskedelemben pedig el kell érni, hogy minél nagyobb arányban legyenek magyar termékek a polcokon.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked