18 °C Budapest
Woman on her back pushing shopping cart in supermarket aisle

Itt a kormány váratlan bejelentése: eddig maradhat az árstop Magyarországon

2023. február 10. 17:33

Hetek óta kérdés az élelmiszerárstop sorsa, ami jelenlegi állás szerint április 30-ig érvényben marad. De vajon fenntartható-e addig az ársapka, és mi lesz a sorsuk a közeljövőben?

A hatályban lévő döntés értelmében az élelmiszerárstopok egészen idén április 30-áig érvényben lesznek, azonban sokakat foglalkoztat a kérdés, miszerint tervben van-e az ársapka korábbi kivezetése. Most újságírói kérdésre Gulyás Gergely, Minisztériumot vezető miniszter elmondta, hogy nem tervezik az árstop határidő előtti kivezetését.

Gulyás Gergely kiemelte, hogy az április 30. előtti hetekben fognak dönteni az élelmiszerárstop esetleges meghosszabbításáról, de azelőtt semmiképpen sem fogják kivezetni azt. Elmondta, hogy az árstoppot addig lehet fenntartani a kormány álláspontja szerint, amíg az az ellátásbiztonságot nem veszélyezteti.

Hozzátette, hogy azoknak, akik leginkább az alapvető élelmiszereket vásárolják, azok számára nagy segítség az ársapka, azonban tény, hogy egész Európában komoly élelmiszerinfláció van, és az árak mindenhol emelkednek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 31. péntek
Árpád
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?