Négyszeresére is nőhet a kenyér ára: vészjósló, ami a magyar pékségekben történik

Négyszeresére is nőhet a kenyér ára: vészjósló, ami a magyar pékségekben történik

2022. június 7. 09:35

A gabonaárak és a rezsiköltségek emelkedése miatt 300 forint lehet egy kiló liszt, a kenyér pedig 800 forintba kerülhet, és további drágulás várható - hangzott el egy konferencián. A Magyar Pékszövetség elnöke az InfoRádiónak nyilatkozva arról beszélt: egyelőre nem tudják megbecsülni, mennyivel emelkedik a kenyér ára, de az biztos, hogy drágulás várható. 

Septe József az InfoRádiónak nem kívánt becslésekbe bocsátkozni a kiló kenyér árt illetően, hiszen rengeteg féle kenyér miatt általánosságban nehéz meghatározni az árat. Mindazonáltal a pékek, miután költségeik nagy mértékben megnövekedtek, kénytelenek azt ráterhelni a vásárlókra.

A legfontosabb költségnövelő tényezők között a lisztet emelte ki, aminek az ára 80 százalékkal emelkedett az elmúlt egy év során, és még nem ért véget a drágulás. Szintén jelentős mértékben emelkedett az olyanalapanyagok ára, mint az élesztő, margarin, vaj és étolaj. De ugyanez tapasztalható az energia területén: a gáz az ötszörösére, az áram három-négyszeresére drágult – tette hozzá. Septe József bérkorrekcióra is szükség lenne, mert már most problémáik vannak a munkaerő, különösen a szakemberek tekintetében és további hasznos munkaerő hagyhatja el a szakmát.

Tehát a fentiekből arra lehet következtetni, hogy a kenyér akár három-négyszeresére is drágulhat a jövőben. Azzal kapcsolatban, hogy van-e a lélektani határ, vagy kerül, amibe kerül, az emberek akkor is megveszik, a pékszövetség elnöke úgy fogalmazott: a kenyér fogyasztása szükségszerű, illetve „kell az élet működéséhez”. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?