11 °C Budapest
Elképesztő mennyiségű sört isznak a magyarok: már szinte alapélelmiszer lett az otthonokban

Elképesztő mennyiségű sört isznak a magyarok: már szinte "alapélelmiszer" lett az otthonokban

2022. március 6. 12:34

Az alapvető élelmiszerek mellett a sör volt a legkelendőbb terméktípus 2021-ben - derült ki egy kutatásból, amelyből azt is megtudhattuk, hogy az ásványvíz, az energiaital és az diétás termékek sem hiányozhatnak a magyarok polcairól.

Mit fogyasztottak a magyarok a leginkább karácsony előtt? Erre a kérdésre kereste a választ a Coop Online, azt vizsgálva, mely termékek voltak a legkelendőbbek az áruházlánc online felületén a december 15. és 24. közti időszakban.

A kutatás meglepő eredményre vezetett: a magyarok első helyen a 4,5 százalékos Soproni klasszikus világos sörből tankoltak be, méghozzá fél literes, üveges kiszerelésben. Az ötödik helyen sem valamilyen alapélelmiszer, hanem a Watt koffein- és vitamin tartalmú, alma-körte ízű szénsavas energiaitala szerepel, míg a kilencedik helyet a szénsavas Somersby cider foglalja el, fekete szeder ízesítéssel.

A top 10-ben emellett olyan alapanyagokat találunk az ünnepi sütés-főzéshez, mint a sajátmárkás finomított napraforgó-étolaj és az UHT tej, a Koronás kristálycukor és a Complex asztali só.

Ezek a legalapvetőbb élelmiszerek, amelyek minden háztartásban megtalálhatóak. A férfiak számára a sör kihagyhatatlan „élelmiszer”, amiből mindig jó, ha van otthon, akár a váratlan vendégek érkezése esetén is

- emelte ki Csikós Zsolt, a Coop Online Kft. vezetője. Érdekesség ugyanakkor, hogy már a második helyen egy diétás terméket - a Dia-Wellness Cukorhelyettesítőt - találjuk, de a tej helyett fogyasztható ALPRO kókuszital is helyet kap a top 10-es listán. Ez utalhat rá, hogy a magyarok nyitnak az egészséges, diétás, alacsony kalóriaértékű helyettesítő termékek felé, illetve az ünnepekkor kiemelten figyelhetnek rá, hogy a “mentes” ételeket fogyasztó szeretteikkel is megoszthassák a főztjüket.

De mely termékek voltak a legkelendőbbek általában véve a 2021-es évben? Ezen a listán nem szerepelnek diétás termékek, ám így is felkerült rá két sörmárka, méghozzá az Arany Fácán világos sör és a Borsodi Bivaly minőségi világos sör. Emellett olyan alaptételeket találunk rajta, mint a saját márkás UHT tej, a Koronás Cukor kristálycukor, a búzafinomliszt, vagy az Aquarius szénsavmentes természetes ásványvíz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A 2021-es év adatai alapján tehát az alapvető háztartási élelmiszerek és a sör a legkelendőbb, ez valószínűleg nem is fog változni. A sör esetében lehetnek márkabéli eltérések. Talán a szénsavmentes ásványvíz népszerűsége lehet meglepő, hiszen Magyarországon iható a csapvíz, mégis nagy tételben fogy az ásványvíz is

- mondta Csikós Zsolt. De mennyivel nőtt meg általában az online bevásárlások száma? Csikós Zsolt szerint a járvány óta náluk is duplaannyian intézik az interneten a bevásárlást, mint korábban. Várható, hogy a következő évek során ezek a folyamatok egyszerűsödnek, és az online nagybevásárlás is egyre megszokottabbá válik.

Nálunk majdnem minden típusú termék megtalálható és mindig igyekszünk valamilyen kedvezménnyel, játékkal kedveskedni. Előre elkészített Foodbox-ainkkal támogatjuk a mindennapi friss étkezéseket, amelyek lényege, hogy munka után ne kelljen külön megvásárolni a szükséges hozzávalókat. Elég a kedves vevőnek kinézni, mit szeretne aznap főzni, és a Foodbox szolgáltatáson keresztül megrendelheti. A csomagban minden hozzávaló megtalálható, ami az étel elkészítéshez szükséges, illetve receptet is nyújtunk hozzá az oldalon

- emelte ki Csikós Zsolt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm