Woman selecting a Christmas tree at an outside market.

Itt a hivatalos árlista: ennyibe kerül 2021-ben a nordmann, ezüst fenyő az Auchan parkolójában

2021. november 27. 10:33

a lucfenyő, és a nordmann fenyő a legnépszerűbb hazánkban, de ezüstfenyőt is sokan vesznek. Legolcsóbban a 75 és 124 cm közötti lucfenyőhöz juthatunk hozzá, ez 2990 forint, legdrágább pedig a 250 és 290 cm közötti nordmann, ez 14 990 forintba kerül.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Visszavonhatatlanul itt  karácsonyi szezon, már megjelentek az első fenyőfa árusok, a fóti Auchan áruház parkolójában lőtte olvasónk az alábbi képet:

Fotó: Pénzcentrum
Fotó: Pénzcentrum

Ahogy a képen is jól látszik, legolcsóbban a 75 és 124 cm közötti lucfenyőhöz juthatunk hozzá, ez 2990 forint, legdrágább pedig a 250 és 290 cm közötti nordmann, ez 14 990 forintba kerül.

Ahogy arról a Pénzcentrum korábban már beszámolt, a lucfenyő, és a nordmann fenyő a legnépszerűbb hazánkban, de ezüstfenyőt is sokan vesznek. Az árak alakulásában azonban a termelőknek nincs nagy beleszólása, ugyanis a kereslet diktál. Deme Marcell, a Deme fenyőültetvényektől lapunk kérésére elmondta, hogy a luc az illata és kedvező ára miatt, míg a nordmann elegáns mivolta és tartóssága miatt népszerű.

Az árképzés sok esetben egyedi és piaconként is változó: pl. a „darab ár” alkalmazása egyre több helyen tapasztalható a „méter ár” helyett, ami a vevők döntését is befolyásolja. Az évről-évre emelkedő - amúgy sem olcsó - szállítási költségek az üzemanyagok áremelkedése miatt egyértelműen tovább nőnek, ami biztos, hogy hatással lesz az ezévi árakra.

 - mondta el a szakember. A termelők egyetértenek abban, hogy a termelői oldalról az árakat egyáltalán, vagy csak minimálisan fogják emelni, azonban a viszonteladói ár növekedhet. A kereskedőknek ugyanis a bérek emelkedése, valamint a szállítási költségek emelkedése miatt nagyobb költséggel járhat a fa árusítása. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?