27 °C Budapest
Woman selecting a Christmas tree at an outside market.

Itt a hivatalos árlista: ennyibe kerül 2021-ben a nordmann, ezüst fenyő az Auchan parkolójában

2021. november 27. 10:33

a lucfenyő, és a nordmann fenyő a legnépszerűbb hazánkban, de ezüstfenyőt is sokan vesznek. Legolcsóbban a 75 és 124 cm közötti lucfenyőhöz juthatunk hozzá, ez 2990 forint, legdrágább pedig a 250 és 290 cm közötti nordmann, ez 14 990 forintba kerül.

Visszavonhatatlanul itt  karácsonyi szezon, már megjelentek az első fenyőfa árusok, a fóti Auchan áruház parkolójában lőtte olvasónk az alábbi képet:

Fotó: Pénzcentrum
Fotó: Pénzcentrum

Ahogy a képen is jól látszik, legolcsóbban a 75 és 124 cm közötti lucfenyőhöz juthatunk hozzá, ez 2990 forint, legdrágább pedig a 250 és 290 cm közötti nordmann, ez 14 990 forintba kerül.

Ahogy arról a Pénzcentrum korábban már beszámolt, a lucfenyő, és a nordmann fenyő a legnépszerűbb hazánkban, de ezüstfenyőt is sokan vesznek. Az árak alakulásában azonban a termelőknek nincs nagy beleszólása, ugyanis a kereslet diktál. Deme Marcell, a Deme fenyőültetvényektől lapunk kérésére elmondta, hogy a luc az illata és kedvező ára miatt, míg a nordmann elegáns mivolta és tartóssága miatt népszerű.

Az árképzés sok esetben egyedi és piaconként is változó: pl. a „darab ár” alkalmazása egyre több helyen tapasztalható a „méter ár” helyett, ami a vevők döntését is befolyásolja. Az évről-évre emelkedő - amúgy sem olcsó - szállítási költségek az üzemanyagok áremelkedése miatt egyértelműen tovább nőnek, ami biztos, hogy hatással lesz az ezévi árakra.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 - mondta el a szakember. A termelők egyetértenek abban, hogy a termelői oldalról az árakat egyáltalán, vagy csak minimálisan fogják emelni, azonban a viszonteladói ár növekedhet. A kereskedőknek ugyanis a bérek emelkedése, valamint a szállítási költségek emelkedése miatt nagyobb költséggel járhat a fa árusítása. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem