17 °C Budapest
Fotó: BME - Geberle Berci

Nagy segítség a családoknak: több mint 8000 gyerek tanszercsomagját gyűjtötte össze az Auchan

2021. október 11. 10:30

Az iskolakezdés jelentős anyagi kiadást jelent a legtöbb család számára, épp ezért óriási segítséget jelent a tanszergyűjtő akció, amit idén negyedik alkalommal szervezett meg az Auchan a Nagycsaládosok Országos Egyesülete javára. Idén 2500 nagycsaládnak indult könnyebben a szeptember, a gyűjtésből 8100 gyerek kapott tanszercsomagot.

Szeptember 1-jén 719 ezer általános iskolás és 407 ezer középfokú oktatási intézményben tanuló kezdte meg az idei tanévet a KSH adatai szerint. Arra vonatkozó adat, hogy idén hogyan alakultak az iskolakezdéssel kapcsolatos kiadások, egyelőre nem áll rendelkezésre, de a 2020. augusztus–októberi időszakban a tanévkezdéssel kapcsolatos kiadások mintegy 17,3 %-át tették ki a füzetek, rajzlap, különböző papíráru, 11,8%-át az írószerek, radír, tolltartó és 9,3%-át az iskolatáska megvásárlása.

Ebből is jól látszik, mekkora segítséget jelenthet egy tanszergyűjtő akció a több gyermeket nevelő családok számára.

Az Auchan ezt felismerve immár negyedszer rendezett tanszergyűjtést, hogy így segítse a rászorulókat. Az áruháztól megtudtuk, idén 2500 nagycsaládba jutott a több mint 110 000 felajánlott tanszerből, összesen 8100 diák között osztották ki az adományokat.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke hangsúlyozta, nagyon sokan vannak Magyarországon, akik számára jelentősen megkönnyíti ez a gyűjtés a tanévkezdést.

„Ahol több gyerek van, a tanévkezdés mindig nehezebb, hiszen nem minden tanszert tudnak örökölni egymástól a gyerekek. Ezért szeretném hangsúlyozni, hogy mennyire köszönjük a vásárlóknak, a felajánlóknak ezt az elképesztő méretű támogatást” – mondta a NOE elnöke, hozzátéve, a vásárlók adományából készült tanszercsomagot azok a családok kapták, akiknek a legnagyobb szüksége volt rájuk. Kardosné megjegyezte, hatalmas segítség az is, hogy az Auchan egymillió forinttal támogatja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének munkáját.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?