16 °C Budapest
Element decor Christmas red knitted sweater close-up. Holiday gift. cimlapi

Ellepik a csomagátvételi pontok Magyarországot: ezzel máris a karácsonyra készülnek

2021. október 8. 17:26

Már a századik önkiszolgáló csomagautomatát helyezte üzembe a napokban az Alza.hu. A webáruház a lehető legközelebb szeretne lenni vásárlóihoz és megkönnyíteni számukra a karácsonyi vásárlást. A cég minden héten több tucat új autómatát telepít, és azt tervezi, hogy karácsonyig összesen 200 AlzaBoxot helyez üzembe Magyarországon, emellett megnyitja azokat a piac más szereplői, a csomagkézbesítők és más webáruházak előtt is, így az ügyfelek számára egyetlen okos átvevőhelyet biztosít, ahol hamarosan minden online rendelés átvehető lesz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A webáruház az elmúlt egy évben megháromszorozta a Magyarországon üzemeltetett átvevőhelyeinek számát és a napokban már a 100. ilyet telepítette. A világjárvány idején egyre népszerűbbé vált ez az érintésmentes áruátvételi módszer. A vásárlók gyorsan felismerték, hogy ez az egyik legbiztonságosabb, időbeosztásukhoz leginkább illeszthető szállítási mód, hiszen a boxok nonstop, éjjel-nappal elérhetőek, és a megrendelt termékek sorban állás nélkül, mindössze néhány másodperc alatt átvehetők - magyarázta Takács Csaba, az Alza.hu magyarországi vezetője.

Tavaly év elején a vásárlók még csak a megrendeléseik 6%-át vették át a csomagautomatákon keresztül, most pedig már több mint egyharmadát ezekbe szállíttatják ki – érzékeltette Takács Csaba a vásárlói magatartás változását. Az e-kereskedő a vásárlói igényeknek megfelelően az elmúlt 18 hónap során megháromszorozta AlzaBox hálózat kapacitását, karácsonyra pedig a magyarországi automaták számát kétszázra tervezi növelni. Ez azt jelenti, hogy

december 23-án a webáruház még 25 000 csomagot lesz képes kiszállítani, amelyeket a vásárlók így még Szenteste előtt kényelmesen átvehetnek.

Awebáruház a csomagautomatáit az e-kereskedelem más szereplői, a csomagkiszállítók és más webáruházak felé is megnyitja. A vásárlóknak hamarosan egyetlen okos helyen lesz lehetőségük az összes megrendelésük kényelmes, gyors és biztonságos átvételére.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?