Innen jönnek az ország legfinomabb szárnyasai: mi a titka a csátaljai baromfifarmnak?

Innen jönnek az ország legfinomabb szárnyasai: mi a titka a csátaljai baromfifarmnak?

2021. július 26. 08:16

Egyre többen ismerik fel a termelői, háztáji termékekben rejlő előnyöket, amik a futószalag helyett gondos kezek közt nyerik el végső formájukat. Ahogy a legtöbb kistermelőnek, a csátaljai Kajtár Tamásnak is szívügye a vállalkozása, melynek küldetése, hogy minél több ember asztalára kerülhessen friss, ízletes és minőségi szárnyas hús. A vállalkozó most a HelloVidéknek mesélt.

A csátaljai baromfitartóba még mezőgazdász nagyapja oltotta bele az állatok iránti elköteleződést, így bár a pénzügyes vállalkozó szülők igyekeztek a sajátjukéhoz hasonló irányba terelgetni fiukat, az „eltérítő hadművelet” csak rövid ideig volt működőképes.

A közgazdasági iskola elvégzését követően nem sok idő telt el, míg Tamás sportoló életéből fakadóan az egészséges életmód és táplálkozás irányába fordult, ezzel párhuzamosan pedig kis egyedszámmal megkezdte a baromfitartást. Jó boltnak nem kell cégér alapon erre idővel az ismerősök is felkapták a fejüket, az érdeklődés és a kereslet nőttön-nőtt, míg végül két családtag bevonásával három éve a Kajtár Baromfifarm képében öltött testet Tamás gyerekkori álma.

Nem mi kerestük a piacot, hanem egyszerűen akkora kereslet volt, hogy húzott magával. Az elején egyáltalán nem tervezetük, hogy ebből majd később egy vállalkozás szülessen. Ha viszont visszagondolok, mindig is bennem volt, hogy én állatokkal szeretnék foglalkozni, csak a szülőktől kapott dolgok miatt ezt magamnak se mertem megfogalmazni

– emlékezik vissza a múlt homályába vesző kezdetekre a csátaljai vállalkozó a HelloVidéknek.

A teljes cikket itt olvashatod el!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 29. szerda
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?