19 °C Budapest

Brutál akciók élesedtek a magyar üzletekben: még 4 napig tart az őrület

2019. december 19. 11:30

Még mindig nem késő nekiállni a karácsonyi nagybevásárlásnak: van még bő 4 napunk megvenni az ünnepi asztal ételeinek legszükségesebb hozzávalóit. A boltok is felkészültek a karácsony előtti utolsó nagy rohamra, sorra akciózzák le az ilyenkor legnépszerűbb termékekekt.

A teljes kiskereskedelmi éves költés egyötöde (421 milliárd forint) az ünnepi, azaz a november-decemberi időszakra koncentrálódik; ennek négyötöde élelmiszer - derül ki a Nielsen kiskereskedelmi indexéből. Ami a boltválasztást illeti, az ünnepekkor a hipermarketek kimagasló szerephez jutnak, az értékbeli forgalom 27 százalékát itt bonyolítjuk az ünnepi szezonban.

Mint ahogy korábban vásárlási szakértőktől megtudtuk, az igazán élelmesek már jóval az ünnepek előtt megvásárolták akciósan a húsokat, és felhasználásig lefagyasztották őket, ám aki ezt nem tette meg, annak maradt még bő 4 napja, hogy elintézze az alapanyagok beszerzését. Nekik válogattuk most ki a legütősebb akciókat.

Pezsgő, bonbon, alkohol: a szezon nagy nyertesei

Az ilyenkor leggyakrabban vásárolt élelmiszerek között tarol a pezsgő az ünnepek alatt: az éves értékbeli forgalom 44 százalékát hozza be. A praliné is dobogós: az éves értékbeli értékesítés egyharmada az ünnepi szezonban történik, és ennek a hipermarketek a nagy nyertesei: az eladások mintegy 40 százaléka náluk zajlik. A szeszes italok bronzérmesek: az éves forgalom egynegyede a karácsonyé.

A CBA üzleteiben a Hungária pezsgők 1699 forintba kerülnek, a Törley 879 forint, a Spar üzleteiben a Ferrerro Rocher desszert 1399, a Tescóban fél liter a St. Hubertus likőr 2599 forint.

A Lidl akciós kiadványáért, és a többi leárazásért kattints ide!

Halat, s halat

Az éves halfogyasztás 30-35 százaléka év végére esik - közölte a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője. Lévai Ferenc azt mondta, hogy Magyarországon egy ember évente átlagosan 6,7 kilogramm halat eszik, pedig hetente legalább egyszer kellene halat fogyasztani. Éppen ezért körülnéztünk, melyik üzletben érdemes most keresni őket.

További akciók az Auchan kiadványában!

A Tescóban az 500 grammos pontyfilé 1399 forint, a lazac kilója 4999 forint. Az Intersparban a csomagolt pontyszeletből 1999 forintért lehet megvásárolni egy kilót, a csomagolt magyar szürkeharcsak filé pedig 4999 forint. A Lidl üzleteiben a tisztított farkassügér, ami 620 grammos 1999 forint, az aranydurbincs szintén 1999 forint, a bőrös lazac 3999 forint. Az Aldiban az egész pisztráng kilója 1849 forint, de aki odavana tenger gyümölcseiért az akciós áron szerezheti be például a kék kagylót 1199 forintért, vagy a garnélakoszorút 1799 forintért. Az Auchanban lehet kapni magyar pontyot, az ára azonban titkos, az óriásplakátokról lehet tájékozódni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Aldi akcióiért kattints!

Nem mindennapi húsunkat

Karácsonykor a hagyományos ételek mellett sokan szívesen készítenek valami különleges, nem hétköznapi fogást is - az üzletek erre is felkészültek, számos olyan húsfélét árulnak, amit az év egyéb időszakaiban nem. A Tesco friss kacsamellel készül, kilója 2699 forint, az Intersparban hízott kacsamáj van 6999 forint/kg-ért, a Lidl-ben hízott libamáj 8999 forintért, az Aldiban a fiatal egész pulyka kilója 1299 forint, az Auchanban ugyanennyibe kerül a bébipulyka.

A Tesco akciós újságjáért katt ide!

Diós, mákos, szilvás

Akinél már elfogyott az első kör bejgli, az még mindig vehet a legnagyobb üzletláncokban, úgy tűnik, kifogyhatatlanok a készletek. A Spar üzleteiben a szilvás "beigli" 1199 forint, a Lidl-ben a mákos, diós és gesztenyés 349 forint, az Auchanban a mákos vagy diós "beigli" 799 forint, a Tescóban pedig 549 forint.

Igyunk valamit lassan!

Persze nincs ünnep ital nélkül, a pezsgőkről volt már szó, de a CBA üzleteiben a hölgyek által különösen kedvelt Baileys krémlikőr 4499 forint, az Interspárban a Johnnie Walker whiskey 3399 forint, a Lidl üzletláncaiban van tojáslikőr, méghozzá 999 forintért 7 dl. De az Aldiban is találni kifejezetten jó akciókat, a másfél literes olasz prosecco 2999 forint. Az Auchanba pedig vörösborért érdemes beugrani, a Szende villányi portugieser vagy rozé 999 forint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem