Őrületes leárazások kezdődtek: mutatjuk a legdurvább akciókat

Őrületes leárazások kezdődtek: mutatjuk a legdurvább akciókat

2019. július 1. 10:15

Megkezdődött a nyári akcióháború a boltokban: összecsap a strand és a pláza. Nem árt nyitott szemmel nézelődni, ha dögös akcióra utazol. A Pénzcentrum utánajárt, mekkora kedvezményekre lehet számítani.

Sorra dőlnek meg a melegrekordok, a strandrajongók már nyilván beszerezték az újabb nyári holmikat, a kánikulában csak a legszükségesebbekért megy be az üzletbe a vásárló. A boltosnak nem sok választása marad, ha bevételt akar a forró napokon is, gyorsabban kell tolnia az akciókat.

Mindent portékáját persze nem tudja leárazni, de kiválasztja a vásárlót előreláthatóan legjobban csalogató cikkeket, és azoknak húzza lejjebb az árát, majd bízik abban, hogy az ügyes reklám nyomán mást is vásárol a vásárló - olvasható a Blokkk.com közleményében.

Elsősorban a ruházati boltok akcióznak látványosan, de egyéb iparcikkek árusítói is csatlakoznak. A vásárló haszna tízmilliárd forint körüli nagyságrendre becsülhető, hiszen igaz, hogy egy-egy cikk ára lehet 70 százalékkal is kisebb a leárazás előttinél, de sok minden más ára közben nem változik. Az átlagos árszint a ruházati cikkek körében, vagy a nyáron is kelendő akciókkal dúsított iparcikkek körében csak néhány százalékkal csúszik lejjebb a korábbi hónapokénál (a júliusi akciós hónap árszintjét a júniusihoz célszerű mérni, persze manapság akciók az év minden napján vannak.)

Akció akció hátán

Hétvén az összes pláza kirakatában már ott virítottak a százalékos táblák, egyes helyeken még csak óvatosan 30 százalékot ígérnek, de lehet már 50 százaléklos molinókkal is találkozni. 

Szabályok

Az akciózásnak, a leárazásnak vannak írott és íratlan szabályai is, tehát van mire figyelni, ha valaki vásárlóként akciós árut keres, vagy boltosként akciót hirdet. A kereskedő egyébként azt és olyan mértékben áraz le, amit és ahogyan akar, persze az előírások megtartása mellett (van kevés kivétel, például az élelmiszereknél tilos a beszerzési ár alatti értékesítés).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az akció az árengedményről szól. A jogszabályok előírják, hogy a boltos, a szolgáltató köteles azt az árat feltüntetni, amit végül a pénztárban ki kell fizetni. Tehát egy áthúzott régi ár és mellette egy leárazást jelző százalékos mérték kevés, a vásárlónak tudnia kell a pontos árat is.

A boltosok gyakorlata azért az, hogy feltüntetik a régi árat is, persze áthúzva, és a leárazás százalékos mértékét is. Így reklám a reklám. És amelyik vásárló nem rest, persze utánaszámolhat a boltosnak, pontos-e az akciós számvetés.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?