7 °C Budapest

Óriási akciók élesedtek december legkapósabb ételére: kígyóznak érte a sorok

2018. december 7. 11:30

A karácsonyi időszak egyik legkapósabb terméke a szaloncukor. Olyannyira, hogy idén például a fogyasztók 86 százaléka tervez is vásárolni magának az édességből. Ennek apropóján utánajártunk, a legnagyobb hazai áruházak milyen akciókkal várják vásárlóikat a fára vagy az alá való desszert kapcsán.

Arról korábban már beszámoltunk, hogy a magyarok kedvenc decemberi édessége egyértelműen a csokimikulás. Ebből tavaly egyébként 435 tonnányi, több mint 8 millió darab fogyott az üzletekből. A csokimiki mellett azonban az év végi ünnepeknek van egy másik nagy sztárja is, ez pedig a szaloncukor. A Magyar Édességgyártók Szövetségének kutatásából kiderült, hogy 

a hazai fogyasztók 86 százaléka tervez idén szaloncukrot vásárolni.

A fára való édességből egyébként 3 500 tonna szokott fogyni, ami 6 milliárd forint bevételt hoz a gyártóknak. A friss kutatásból kiderült továbbá az is, hogy a magyar családok általában 1 kg szaloncukrot vesznek, de már nem minden családban szokás a fára akasztani az édességet. A felmérések szerint a fogyasztók 72 százaléka teszi fára a szaloncukrot, és innen eszi meg, a maradék 28 százalék azonban nem díszítésre, csak fogyasztásra használja a szaloncukrot. 

A kutatásból mindezeken felül kiderült az is, hogy a hazai vásárlók kedvenc ízesítése a zselés, amit a kókuszos és a karamellás követ. Legkevesebben pedig a gumicukros, a konzum és a meggyes ízűeket szeretik. Az átfogó kutatás tükrében és a szaloncukor láz kapujában mi is kíváncsiak lettünk arra, hogy a legnagyobb magyar áruházak milyen szaloncukorárakkal várják a fogyasztókat. Mindez már csak azért is érdekes, mert az elérhető adatok szerint, a termékek 46 százalékát hipermarketek értékesítik. 

  • Spar: a Stühmer tejtrüffel szaloncukor (225 gramm) 1 999 forint helyett 1 199 forintba kerül, míg a Milka szaloncukrok (330 vagy 350 gramm) 1 999, a Lissé szaloncukrok (310 gramm) pedig 1 199 forintba kerülnek. Mindezek mellett a Bonbonetti szaloncukrokért (345 gramm) 1 099, a Vadászokért (315 vagy 350 gramm) pedig 1 999 forintot kell kiperkálni.
  • Tesco: a Bonbonetti szaloncukor (345 gramm) 1 099, a sajátmárkás 300 grammos kiszerelésben kapható desszert 999, míg a Szamos válogatás (150 gramm) 1 399 forintba kerül. Ezen felül a Milka 338 vagy 350 grammos különböző ízű szaloncukrai 2 299 forintért vihetők haza.
  • Aldi: a 150 grammos szaloncukorválogatása 999 forintba kerül.
  • Interspar: az étcsokoládés szaloncukor narancsos zselés, kókuszos-rumos-kakaós vagy banánhabos ízben kilónként 949 forintért kerülhetnek a kosárba. 
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem