Tejhorror Magyarországon: több tonna élelmiszert kell bezúzni

2018. július 10. 13:00

Azonnali hatállyal felfüggesztette egy Hajdú-Bihar megyei, tejtermékek előállításával foglakozó létesítmény tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), miután a helyszíni ellenőrzést végző szakemberek megállapították, hogy a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságok miatt az üzem élelmiszer előállítására alkalmatlan.

Első alkalommal június végén tartottak helyszíni ellenőrzést a Nébih szakemberei abban a Hajdú-Bihar megyei tejtermék-előállító létesítményben, ahol több súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő műszaki és élelmiszer-higiéniai hiányosságot tártak fel.

A létesítményben és annak környezetében nagyfokú rendezetlenség volt, a fal burkolata sok helyen levált, az előállító helyiségben a mosogató erősen szennyezett, rozsdás, illetve a padozat erősen szennyezett és sérült volt. Az üzemeltető nem gondoskodott megfelelően a hűtőbattéria kondenzvíz zárt elvezetéséről. A klímaberendezés penészes és erősen szennyezett volt. A kézmosóban oda nem illő tárgyakat tároltak, emiatt annak rendeltetésszerű használata sem volt biztosított.

Az ellenőrök a helyszíni vizsgálat során az üzem érlelő helyiségében nagy mennyiségű rovarlárvára bukkantak, továbbá rovarokkal erősen szennyezett élelmiszert is találtak.

A hatóság az ellenőrzés során mintegy 960 kg jelöletlen és lejárt fogyaszthatósági vagy minőségmegőrzési idejű terméket vont ki a forgalomból, továbbá elrendelte a kifogásolt termékek megsemmisítését és hatósági zár alá helyezte a még meg nem vizsgált termékeket.

Az ellenőrzés július elején, a zár alá vett termékek elbírálásával folytatódott. A hatóság az újabb vizsgálat alkalmával csaknem 2,6 tonna terméket vont ki a forgalomból nyomon követési hiányosságok miatt. Bár az ügyfél a korábbi ellenőrzésen feltárt élelmiszer-higiéniai hiányosságok egy részét pótolta, kijavította, a fennmaradó hiányosságok miatt a tevékenység felfüggesztését továbbra is fenntartotta a hatóság.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Nébih az üzem - harmadik időpontban tartott - utóellenőrzése során megállapította, hogy a korábbi ellenőrzés során feltárt, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságokat maradéktalanul kijavították, pótolták. Tekintettel arra, hogy a tevékenység felfüggesztésének indoka a továbbiakban nem állt fenn, a hatóság feloldotta az egység tevékenységének felfüggesztését.

(Borítókép: Nébih)

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm