4 tipp, hogy ne legyen totális csőd az ajándékozás

4 tipp, hogy ne legyen totális csőd az ajándékozás

2017. december 14. 19:30

Azok, akik nem szeretik zsúfolt boltokban való keresgélést, mert egyszerűen nincs idejük vagy nem bírják a tömeget, egyre többen vásárolnak közvetlen értékesítőtől. Ezért azonban nekik és mindenki másnak is nem árt, ha betart néhány egyszerű alapszabályt annak érdekében, hogy legyen totáli csőd az év végi ajándékozás.

Évről-évre több ember vásárol közvetlen értékesítőktől, ami nem csoda, hiszen tőlük gyorsan, kényelmesen és személyre szabottan szerezhetünk be minőségi árucikkeket. Az egészséges életmódot támogató wellness termékek és étrend-kiegészítők, a kozmetikumok és parfümök vagy a praktikus háztartási cikkek nemcsak saját célra hasznosak, de ajándékötletnek is kiválóak. Az etikusan működő közvetlen értékesítő cégeket és fogyasztók érdekeit képviselő Közvetlen Értékesítők Szövetsége (DSA) összegyűjtötte, mi az, amire a körültekintő vásárlónak mindig oda kell figyelnie.

1. Nézzük meg, hogy kitől vásárolunk!

Amikor egy közvetlen értékesítő terméket ajánl, kérés nélkül igazolnia kell személyazonosságát, és azt, hogy melyik céget képviseli. Nézzük meg az igazolványt, árukatalógust! Győződjünk meg arról, hogy a képviselt cég valóban működik Magyarországon, és az ügyfélszolgálata is elérhető. Ebben a cég weboldala és az ott található információk is a segítségünkre lehetnek.

2. Kérdezzünk!

A közvetlen értékesítőknek pontosan és részletesen kell bemutatniuk a kínált termékeket.  Az etikusan működő cégek értékesítői tájékoztatnak az árról, a fizetési feltételekről és a szállítási határidőről. Ismertetik a termékre érvényes garanciákat, elmondják, meddig és hogyan állhatunk el a vásárlástól. Vásárlás előtt mindezt tisztázzuk és kérdezzünk, ha bármi nem világos. Az értékesítőknek minden kérdésünkre pontos és érthető választ kell adniuk.

3. Figyeljünk a garanciára!

A legtöbb esetben termékgarancia is biztosítja a vásárlók elégedettségét. A garanciális feltételeket, a garanciát nyújtó cég nevét és címét, a garancia időtartamát, valamint a rendelkezésünkre álló panaszkezelési lehetőségeket a cégeknek világosan fel kell tüntetniük a megrendelő nyomtatványon vagy a vásárláshoz kapcsolódó bármely más írott anyagon. Minden feltételnek világosnak kell lennie - erről győződjünk meg, mielőtt átvennénk a terméket.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

4. Legyünk tisztában a jogainkkal!

Amennyiben közvetlen értékesítő cégtől üzlethelységen kívül - például az otthonunkban - vásárolunk, a termék kézhezvételétől számított 14 naptári napon belül indoklás nélkül és díjmentesen felmondhatjuk a vásárlási szerződést, és visszakérhetjük a termék árát. Ilyenkor egy elállási nyilatkozatot kell kitöltenünk és eljuttatnunk a cég címére.

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?