35 °C Budapest
Bent ragadt a 430 milliós lottónyeremény: ez is Magyarország

Bent ragadt a 430 milliós lottónyeremény: ez is Magyarország

Pénzcentrum
2017. január 14. 07:07

Magyarok millióit tartja izgalomban hétről hétre a lottósorsolás, ennek ellenére gyakran előfordul, hogy a nyereményeket egész egyszerűen nem veszik át a szerencsevadászok. Nemcsak a kisebb nyereményekről feledkeznek el a játékosok, ugyanis többször előfordult már, hogy több száz milliós nyereményt sem vettek át. Meddig húzhatjuk a pénz felvételét, vajon több év után is jár a nyereményünk?

A második játékhéten már 810 millió forintért játszhatunk az Ötöslottón, ami tekintélyes nyereménynek számít. A halmozódás sokkal gyorsabb lesz, mint korábban, ez elsősorban a tavaly év végén megemelt szelvénydíjaknak köszönhető, korábban 225 forintba került egy játék, míg ez most már 250 forint.

A szelvények árának jelentős részét az egyes nyereményosztályok között osztják szét, így akár pár héten belül átléphetjük az 1 milliárdos álomhatárt, ha nem viszik el addig a főnyereményt. Persze a kéttalálatos, a háromtalálatos és a négytalálatos szelvények összesen elvihető össznyereménye is magasabb lehet. Lényeges, hogy az alsóbb nyerőosztályokban számít az előző héten megvásárolt szelvények és a nyertesek száma is.

Mennyi pénzt hagytunk eddig a lottózókban?

Akár kisebb, akár nagyobb nyereményről van szó, meglepően sokan nem figyelnek arra, hogy a nyertes szelvényüket be is váltsák:

  • 2013-ban 1,3 milliárd forintot,
  • 2014-ben 1,5 milliárd forintot,
  • 2015-ben pedig 1,9 milliárd forintot

nem vettek át a magyar szerencsevadászok. Ez igen jelentős szám, és ha a trend folytatódik, akkor a 2016-os adatok már 2 milliárd feletti át nem vett nyereményről szólhatnak majd.

Az kisebb nyereményekről könnyen megfeledkeznek a játékosok, így ezeknél kevésbé meglepő, ha nem jelentkeznek érte. Többször előfordult azonban, hogy a főnyereményt sem vették át a nyertesek.

Az Ötöslottónál néhány éve például 430 millió forintért nem jelentkezett a nyertes.

A Hatoslottónál is előfordult már, hogy nem vették át a főnyereményt, 2000-ben 225 millió forintot hagytak a kasszában.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A nyereményeket egyébként 90 napon belül tudjuk átvenni, kisebb összegnél a lottózóban vehetjük át, nagyobb nyereménynél pedig a nagynyertes telefonszámot hívhatjuk.

Mi lesz a bent maradt nyereménnyel?

Az át nem vett nyereményekre speciális szabályozás vonatkozik, az át nem vett összegekből egy elkülönített alapot képeznek. Ebből az alapból egyéb nyereményeket fizetnek ki:

  • A tárgynyereményeket,
  • A számhúzók nyereményét és
  • Egyéb pénznyereményeket.

Ha ezekre a célokra nem használják fel teljes mértékben az át nem vett összegeket, akkor a megmaradt pénzt a lottóhúzások nyereményalapjai között osztják szét.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?