9 °C Budapest

Ünnepelnek a magyarok: ilyen akció is csak egyszer van az évben

2016. november 11. 11:03

November 11-én, azaz a mai napon ünnepeljük a Márton napot, ilyenkor pedig a libáé és az új boroké a főszerep. Ezt persze az áruházláncok sem hagyták szó nélkül, rengetek aktuális akcióval készültek.

Ha Márton nap, akkor új bor és libafogások. A hagyományok szerint Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor még lehet jóízűen, bőségesen falatozni és mulatozni. A néphiedelmek szerint, aki a mai napon nem eszik libát, az éhezni fog egész évben. A libát pedig azért esszük, mert a legendák úgy szólnak, hogy Szent Márton nem szerette volna, hogy püspökké válasszák, ezért elbújt a ludak között, akik gágogásukkal elárulták őt.

Az új borról sem szabad ilyenkor elfelejtkezni, ugyanis a korai szüretelésű borokat általában most lehet először megkóstolni.

Kifejezetten jó évjáratnak ígérkezik a 2016-os a magyar borok választékában. A szokásosnál erősebb savak és magasabb alkoholtartalom jellemzően a nagy testű vörösboroknak tesz majd jót. Jó hír, hogy a Márton-napi libavacsorához passzoló újborok némi szellőztetés után jó társai lesznek a vörös húsú madaraknak

- olvasható a Borháló közelményében.

KATTINTS! TOP 20: ezek a legjobb magyar vörösborok, akár befektetésnek is

Annak érdekében, hogy senki ne maradjon bőséges fogások és finom borok nélkül, a Pénzcentrum átlapozta a boltok aktuális akciós újságait. Mutatjuk, hogy melyik boltból mit érdemes beszerezni a hétvégi lakomához.

Lidl

Bőséges Márton-napi lakomához kínál hozzávalókat e hetei akciós kiadványának címlapján a Lidl. Akad a felhozatalban, 24 százalékos diszkonttal vöröskáposzta (98 Ft/kg), 1299- forintos kilónkénti áron friss, egész liba is. Az áruházlánc az ünnepi ebédhez-vacsorához villányi vöröset kínál, a 2016-os Portugieser 899 forint. További Márton-napi hozzávalók:

  • Friss hízott libacomb: 299 Ft/100g
  • Friss hízott libamellfilé bőrrel: 369 Ft/100g

KATT! További akciókért lapozd fel a Lidl akciós kiadványát!

Tesco

Márton-napi finomságokból a Tesco akciós újságjának hasábjain is akad bőven. 915 forint a kilója például az egész, friss pecsenyekacsának; de van 1499 forintos kilónkénti áron Márton-napi egész liba, és 1615 forintos kilónkénti áron friss kacsacomb is. Köretnek természetesen ők is vöröskáposztát kínálnak (sajnos ár nélkül), és találhatunk a felhozatalban Márton-napi borokat is bőven - 399 forintos palackártól 2399 forintig.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

KATT! További akciókért lapozd fel a Tesco akciós kiadványát!

Penny

A Penny akciós újságjában egy külön oldalt szentel a Márton-napi finomságoknak. Liba helyett friss kacsacombot és mellet kínálnak: 450 gramm most csak 899 forintért kapható. De vehetünk egy kiló Valdor friss pecsenyekacsát is 809 forintért. Mellé a 400 grammos Rege párolt vöröskáposzta 299 forintba kerül, aki pedig magának készítené a káposztát 50 százalékkal olcsóbban 99 forintért vehet egy fej első osztályú vöröskáposztát. Több bort is kínálnak jó áron a Juhász rozé és Egri Cuvée most például 15 százalékkal olcsóbban 849 forintért kapható. De akad már új bor is kínálatban, a 2016-os Dúzsi Marci száraz vörösbor 999 forintba kerül.

CBA

A CBA aktuális cent újságában kínál Márton-napi falatokat. A friss kacsacombnak 1590 forintért adják kilóját, az Orsi libatepertőből 300 gramm pedig most 799 forintba kerül. Az év első borából Varga Csabagyöngye fehérborát vehetjük meg, mindössze 599 forintért. De jó áron vehetünk most akár kacsa és libazsírt is, ezekből 200 gramm 299 forintba kerül.

És a többiek?

Heti körképünkben szomorúan konstatáltuk, hogy több áruházlánc sem szentelt tematikus ünnepi gyűjtést. Ez persze nem azt jelenti, hogy egyáltalán nincs olyan termék az akciós kiadványokban, ami ne illeszkedne a Márton naphoz: A Sparnál komoly kedvezmény van vörös, rozé, és fehér borokra, köztük az újborokra is; az Aldinál pedig akad jutányos áron boros készlet - dekantáló kancsóval, különbőző típusokhoz passzoló poharakkal.

A libafogások mellé jól jöhet az Auchan kis vödrös savanyúsága, ami most csak 299 forintba kerül, de borokat is találhatunk kedvező áron. A Coopjelenlegi akciós újságában szintén több bort kínál jó áron. A Coop Duna-Tiszta közi bor 379 forintba kerül, míg a Királyok bora, azaz a szuper száraz vörösbort most 1099 forintért vehetjük meg. Különösebb Márton-napi falatot ebben a katalógusban nem találtunk, hacsak nem a Hamé ínyenc libamájas vagy kacsamájas pástétomot, amiből most 105 grammot vehetünk meg 159 forintért.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem