Kitört az árverseny a boltokban: 40 százalékot is spórolhatunk az élelmiszeren

Kitört az árverseny a boltokban: 40 százalékot is spórolhatunk az élelmiszeren

2016. október 13. 14:09

Súlyos gondokkal küzdenek a hazai tejtermelők, ezt jelzi az is, hogy az ágazat védelmében több üzletlánc bejelentette, megemelik az átvételi árat. De vajon mit éreznek majd ebből a vásárlók? Mutatjuk a boltok aktuális kínálatát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egymásra licitálva adta közre a napokban az Aldi és a Lidl, hogy a hazai tejtermelők támogatása érdekében emelt átvételi árat fizetnek a friss és tartós tej-, illetve a tejtermékek beszállítóinak.

Annak ellenére, hogy a Lidl-nek beszállító partnereivel élő szerződéses átadói árai vannak érvényben, az áruházlánc úgy határozott, hogy a bajbajutott tejágazat megsegítése érdekében változtat a szerződésben foglaltakon és automatikusan megemeli minden hazai tartós és friss tej átadói árát. A vállalat ezzel a lépésével szeptember 1. óta minden érintett tejtermék átadói árát legalább 10 Ft-tal megnövelte

- olvasható a Lidl Magyarország közleményében.

Az ALDI Magyarország tájékoztatásából pedig kiderül, hogy összesen 18 tej-, illetve tejtermék esetében fizetnek magasabb árat a beszállítók számára. De, ami ennél is fontosabb, hogy a magasabb átvételi árat

az esetek túlnyomó többségében nem hárítja át a vásárlókra, mivel az érintett 18 termék közül 16 esetében változatlan árakkal találkozhatnak a fogyasztók az ALDI üzletek polcain.

A Pénzcentrum megkeresésére ezt amúgy a Lidl vezetése is aláhúzta. Kiemelték: a lépés egyetlen tejtermékük fogyasztói árát sem érinti.

Mi azért kíváncsiak voltunk, mi újság van most a magyar láncoknál; az ALDI és Lidl akciós katalógusa mellett így fellapoztuk a Spar, az Auchan, a Tesco, a Penny, a CBA és a Coop eheti szórólapját is.

Csupa erő, csupa izom, minden reggel tejet iszom!

Ezen a héten mindenképp érdemes fellapozni a Lidl, mai naptól érvényes akciós kiadványát, hiszen akadnak benne tejtermékek is szép számmal. Íme:

Az Aldiban 20 százalékos kedvezménnyel vehetünk most 2,8-as Milfina UHT tejet, ami így 159 forintba kerül. De a Milfina kefir is jó áron van most: 99 forint belőle 450 gramm! A málnás, meggyes, vagy akár a sárgabarackos Activiát is érdemes megkóstolnunk a héten, hiszen a 4 darabos csomag 369 forintba kerül. A gyerekek pedig most akár vihetnek magukkal a suliba egy Kinder Maxi Kinget is, ezért ugyanis jelenleg csak 139 forintot kérnek el.

A Tesco ezen a héten kapható kedvezményei között megtalálható többféle tej és tejtermék is. A Milenko 2,8-as és a Parmalat 1,5-ös tej is 179 forintba kerül. A Bords Eve margarinból pedig 349 forintért tudunk beszerezni egy 500 grammos csomagot. A kávénkba a tej mellett a hétvégén mindenképp tejszínhabot is tegyünk, hiszen a Lina habspray-t most 279 forintért beszerezhetjük. Akinek pedig van clubkártyája, az spórolhat igazán sokat a hétvégén, a Danon Oikos görög joghurt csomag nekik most csak 359 forintba kerül.

A Sparnál is terítéken vannak ezen a héten (is) a különböző tejtermékek. Lapozd fel a Spar és Interspar üzletek közös, akciós kiadványát a legjobb ajánlatokért. Segítünk, a legütősebb tejes tételeket már az 1. és a 2. oldalon megtalálod.

Az Auchanakciós katalógusában ezen a héten többféle tejet is kínál kedvezményes áron. Legolcsóbban a Tuti Tipp 1,5 százalékos UHT tejet vehetjük meg, ebből 135 forintba kerül egy liter. De kapni 169 forintért Auchan 2,8-as UHT tejet, és most 30 forinttal olcsóbb a 2,8-as Félegyházi PET tej is, amihez így 199 forintért juthatunk hozzá. A csészés Rama margarinok 375 forintba kerülnek, egy 450 grammos Tuti Tipp tejfölt pedig 183 forintért vehetünk meg. De egy nagy csomag 10 darab Pöttyös Túró Rudira is érdemes beruházni, hiszen az egy ajándék Auchan Turó Max-al most csak 749 forintba kerül.

A Pennybenezen a héten többek között a Sissy natúr joghurtot érdemes betennünk a kosarunkban, erre ugyanis most 33 százalékos kedvezményt kaphatunk, így 450 gramm 119 forintba kerül. A 450 grammos Vénusz margarinokat most 22 százalékkal olcsóbban 279 forintért tudjuk megvenni. De érdemes lehet beruházni egy 379 forintos Activia joghurt mulitpackre, vagy akár egy 349 forintos Danette puding mulipackre.

A Coopüzleteiben jelenleg 159 forintért vásárolhatunk megy egy 1,5 Farmer tejet. A magyar teavaj 199 forintba kerül, a Rama Classic margarinkrémért pedig 269 forintit kérnek el. A hétvégi reggeleket indíthatjuk akár egy Zott Jogobella joghurttal, aminek darabja most csak 89 forintba kerül. A pöttyös rudiknak 119 forint darabja, az Oké Túró Rudinak pedig 39.

Ezen a héten a CBAkedvezményes ajánlatai között szerepel a Monte desszert, amiből a 2 darabos csomagolás most csak 299 forintba kerül, de nem rossz döntés a Mizo Túró Rudi sem, hiszen annak darabja jelenleg 55 forintba kerül. Ha a hétvégén krémleves lesz az asztalon, akkor érdemes Smetena főzőtejszínt használnunk hozzá, hiszen ez most csak 229 forintba kerül.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 27. csütörtök
Angelika
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?