20 °C Budapest
Soha többé várakozás: így hívd a mobilcégek ügyfélszolgálatát

Soha többé várakozás: így hívd a mobilcégek ügyfélszolgálatát

2016. augusztus 8. 14:09

Teszteltük, hogyan tudunk leggyorsabban túljutni a gépi rendszeren a három mobilszolgáltató telefonos ügyfélszolgálata esetében. Mostantól nem kell összevissza nyomkodnod a mobilodat, mutatjuk mit, hol találsz meg.

Ha neked is eleged van abból, hogy órákon keresztül ide-oda lépegetsz a mobilszolgáltatód telefonos menürendszerében, akkor itt a megoldás. A három nagy mobiltársaságnál néztük meg, hogyan lehet minél hamarabb élő emberrel beszélni, és nem egy robot utasításaira gombokat nyomkodni.

Azt egyébként jó ha tudod, hogy a telefonos ügyfélszolgálatoknak öt percük van arra, hogy ügyintézőhöz kapcsoljanak.

KATTINTS: Ilyen telefonálást még nem hallottál: mi fér bele egy ügyfélszolgálatnál?

Telekom

A Telekomnál ide kattintva lehet megtalálni azt az oldalt, amelynek az alján be van linkelve a telefonos menürendszer térképe, külön havi díjas és feltöltő kártyás ügyfelek részére is.

A havi díjas ügyfelek részére készített anyagban az áll, hogy a nullás gomb megnyomásával lehet ügyintézőt elérni, ám ez a gomb nem működik mindig. Rövid próbálkozás után viszont arra jutottunk, hogy a nullás gomb akkor működik, ha már legalább két gombnyomás mélyre mentünk a menürendszerben.

Tehát például, ha megnyomjuk

  • először a kettes,
  • majd a hármas gombot,
  • és ezt követően tárcsázzuk a nullást,

akkor már el is kéri az ügyintézésben érintett telefonszámunkat, és ekkor már csak ki kell várni, hogy élő emberrel beszélhessünk.

Telenor

A Telenor is biztosít nekünk menütérképet a weboldalán, amelyet ide kattintva érsz el. Itt kell kiválasztanod, hogy mely kategóriába tartozol (kisvállalkozó, havi díjas, feltöltő kártyás vagy még nem vagy a cég ügyfele).

Miután kiválasztod a megfelelő lehetőséget, nemcsak egy teljes menütérkép nyílik meg, de azt is megmutatja az oldal, hogy mely menüpontok esetén tudod kérni ügyintéző kapcsolását.

A Telenor egyébként nem csinál problémát abból, ha valakinek nincs kedve egy robottal megbeszélni, hogy pontosan mit is szeretne.

Ha a fenti linkre kattintasz és legörgetsz az oldal legaljára, akkor ott található egy olyan telefonszám is, melynek tárcsázása eseté nem kell semmit sem nyomogatnod és rögtön ügyintézőhöz kerülsz.

Én inkább kiszállok...

A Vodafone esetében nem találtuk meg a telefonos menü térképét a honlapon, csak magát az elérhetőséget. Mindemellett elég egyszerűen lehet ügyintézőhöz kerülni. Ha már Vodafone ügyfél vagy, akkor először az

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • egyes gombot kell megnyomnod,
  • majd rögtön a kilencest,

és máris élő emberhez kapcsolnak.

Online, telefon, web

Egy átlagos magyar család több vállalattal áll ügyfélként kapcsolatban. Bankok, közműszolgáltatók, telekommunikációs cégek, kábel tv társaságok és biztosítók gondoskodnak arról, hogy alapvető szükségleteink ki legyenek elégítve, valamint arról, hogy szórakozni tudjunk és jól informáltak legyünk.

A legtöbb vállalat esetében nincs más dolgunk, mint befizetni a havi (negyedéves, féléves, éves) díjat és igénybe vennünk a szolgáltatást. Ám mi történik akkor, ha panaszt szeretnénk tenni, problémát szeretnénk bejelenteni, le akarjuk mondani az előfizetésünket vagy szolgáltatási csomagot szeretnénk váltani?

Ebben az esetben fel kell vennünk a kapcsolatot az adott vállalkozással, ami nem mindig a legegyszerűbb. Alapvetően három lehetőség közül választhatunk:

  • személyesen bemegyünk a fiókba vagy az ügyfélszolgálatra
  • online próbálunk ügyet intézni
  • telefonon vesszük fel a vállalattal a kapcsolatot

A fenti három lehetőség közül, sokszor a legkényelmesebb a telefonos opció. A netes fiókunk kódját könnyű elfelejteni, ráadásul ez a felület néha egészen logikátlan és átláthatatlan tud lenni. A személyes ügyintézés viszi el általában a legtöbb időt, hisz el kell menni egy fix helyszínre.

A telefonon keresztüli ügyintézésnek azonban nemcsak az az előnye, hogy azt bárhonnan megtehetjük, hanem, hogy nem nekünk kell megtalálnunk, hogy mit, hol kell elintézni, hanem ehhez segítségünkre van egy ügyintéző.

Ha neked mások a tapasztalataid, akkor írd meg nekünk a facebookon!

 

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24