19 °C Budapest
Az Aldi és a Lidl okozhatja a Tesco vesztét?

Az Aldi és a Lidl okozhatja a Tesco vesztét?

2015. október 8. 10:00

Az egyre népszerűbb diszkontláncok, az árverseny, és a magasabb kiadással járó munkaerő is hozzájárul a Tesco profitcsökkenéséhez - írja a Magyar Nemzet.

Hatalmas gondot okoz a magyar Tescónak a válallat és a diszkontláncok közötti árverseny, ugyanis a hazai diszkontáruházak, mint például a Lidl vagy az Aldi, jóval kedvezőbb árakon kínálják termékeiket.

Bár a diszkontáruházakban jellemzően kisebb a választék egy-egy termékből, az embereknek nem a választék, hanem a kedvezményes ár az elsődleges szempont.

Így a Tescónak hiába van nagyobb termékválasztéka, kénytelen lejjebb vinni az árakat, ami rontja a cég profitját - mondta Udvardi Attila, a Gazdaságkutató Intézet kutatásvezetője.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

További hátráltató tényező, hogy sokkal több alkalmazottal dolgoznak, mint a konkurens áruházak, azaz munkaerőre is jóval több kiadással kell számolniuk.

Korábban olyan hír is felröppent, hogy a Tesco kivonul Magyarországról, de jelenleg úgy tűnik, maradnak a hazai piacon, amihez jelentős takarékossági intézkedéseket kényszerültek bevezetni.

NEKED AJÁNLJUK
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?