Az Aldi és a Lidl okozhatja a Tesco vesztét?

2015. október 8. 10:00

Az egyre népszerűbb diszkontláncok, az árverseny, és a magasabb kiadással járó munkaerő is hozzájárul a Tesco profitcsökkenéséhez - írja a Magyar Nemzet.

Hatalmas gondot okoz a magyar Tescónak a válallat és a diszkontláncok közötti árverseny, ugyanis a hazai diszkontáruházak, mint például a Lidl vagy az Aldi, jóval kedvezőbb árakon kínálják termékeiket.

Bár a diszkontáruházakban jellemzően kisebb a választék egy-egy termékből, az embereknek nem a választék, hanem a kedvezményes ár az elsődleges szempont.

Így a Tescónak hiába van nagyobb termékválasztéka, kénytelen lejjebb vinni az árakat, ami rontja a cég profitját - mondta Udvardi Attila, a Gazdaságkutató Intézet kutatásvezetője.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

További hátráltató tényező, hogy sokkal több alkalmazottal dolgoznak, mint a konkurens áruházak, azaz munkaerőre is jóval több kiadással kell számolniuk.

Korábban olyan hír is felröppent, hogy a Tesco kivonul Magyarországról, de jelenleg úgy tűnik, maradnak a hazai piacon, amihez jelentős takarékossági intézkedéseket kényszerültek bevezetni.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 11. hétfő
Árpád
50. hét
December 11.
Nemzetközi hegynap
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem