7 °C Budapest

Kiterjeszti vásárlóvédelmi programját a PayPal

2015. július 1. 18:14

2015. július 1-jétől a PayPal Vásárlóvédelmi Programja a fizikai termékek mellett az inmateriális árucikkekre és szolgáltatásokra is kiterjed, mint például a digitális zene, digitális könyv, digitális játékok, utazásra jogosító jegyek, vagy letölthető szoftverek.

A PayPal folyamatosan fejleszti a fogyaszók érdekeinek védelmét szolgáló vásárlóvédelmi programját. A vállalat tavaly a fizikai árucikkek körén belül a megrendelésre készült egyedi termékekre is kiterjesztette a védelmet, továbbá 45 napról 180 napra emelte fel a vásárlói követelések benyújthatóságának időszakát. A most bevezetett új elem alapjául egy az Egyesült Királyságban 2014-ben indított kísérleti program eredményei szolgáltak, amely során a brit felhasználók pozitívan fogadták a vásárlói védelem szolgáltatásokra és digitális termékekre történő kiterjesztésének lehetőségét.

Arra számítunk, hogy a jövőben a digitális árucikkek és a digitális szolgáltatások lesznek az online kereskedelem növekedésének motorjai. A PayPal Vásárlóvédelmi Programjának inmateriális árucikkekre történő kiterjesztése egy régóta ismert problémára nyújt megoldást, és a vásárlás kockázatának csökkentésével valóban nagy segítség lesz az ilyen jellegű termékek és szolgáltatások megvásárlását tervező vásárlók számára. Hiszünk benne, hogy a digitális árucikkekre és szolgáltatásokra kiterjesztett védelemnek köszönhetően nőni fog a vásárlói bizalom, és ezzel nem csak maguk a vásárlók, hanem a kereskedők is hasznát látják majd a bővítésnek

- mondta el Damien Perillat, a PayPal közép- és kelet-európai régióért felelős ügyvezető igazgatója.

A PayPal Vásárlóvédelmi Program körében nem tartozó tételek július 1-jétől kizárólag a következők: ingatlanok, vállalkozások, rendelésre gyártott termékek ("a leírásnak nem megfelelő" követelések esetén), ipari gépek, árucikkek, amelyek a készpénzzel egyenértékűek, és olyan tiltott tételek, amelyek szerepelnek a PayPal vonatkozó szabályzatában.

 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?