3 °C Budapest

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.
Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot

MÉG NEM VAGYOK 18 ÉVES

Perverz gyerekjáték verte ki a biztosítékot karácsonykor

2015. január 3. 13:01

Sok családnál verte ki idén karácsonykor a biztosítékot a Hasbro gyurmakészlete, amely egy arcpirító formájú habnyomót is tartalmaz. Bár a gyerekeknek aligha tűnik fel a hasonlóság, a szülők egy része felháborodva tépte ki a kezükből az applikátort. A készletet Magyarországon is árulják.

Sok szülő háborodott fel a karácsony utáni napokban, amikor gyerekük kibontotta a Play-Doh Tortahegy gyurmakészletet, és meglátták a hozzá tartozó tortanyomót. A nyomó ugyanis - az ajánlott korosztály, vagyis a 3 és 6 év közötti kislányok és kisfiúk kezében - különösen perverznek hat.

A szülők természetesen hangot is adtak felháborodásuknak. Nagy-Britanniában például többen is magyarázatot követelnek arra, hogyan fordulhatott elő az, hogy a Hasbro szakemberei ilyen, félreérthetetlenül felnőtt tartalommal rukkoltak elő.

Fotó: Parentdish

Felháborodott kommentek lepték el a cég Facebook-oldalát is. Az egyik anyuka például értetlenkedve kérdezte, hogyan fordulhatott elő az, hogy egy ekkora vállalatnál senki nem vette észre, mire hasonlít a tartozék, és nem állította le a gyártást. Egy másik elkeseredett szülő pedig arról számolt be, elrontotta az egész karácsonyukat a játék. Ugyanakkor sok szülő szerint röhej az egész hiszti, hiszen egy 4 évesnek fogalma sincs, mit fog a kezében, és mire emlékeztet a mozdulat, amivel gyurmát présel a tortára.

A játékcég válaszul új alkatrészt gyártott, és minden elégedetlen szülő ingyen kicseréltetheti azt az új, banánra hajazó nyomókészülékre. Az ezután boltokba kerülő gyurmakészletekbe pedig már a banánszerű nyomóka kerül. Azt nem tudni, vajon Magyarországon is okozott-e a kellék hasonlóan keserű, vagy felháborodott pillanatokat. Itthon 5500 forint körüli áron lehet megvásárolni a gyermekjátékot, a fényképek alapján még az eredeti tartozékkal.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Régi tévhit az, hogy a fogyasztók a vásárlás után három napon belül bármikor visszavihetik a hibátlan terméket is és minden további nélkül kérhetik annak cseréjét vagy vételárát. Jogainkat csak minőségi kifogás esetén tudjuk érvényesíteni. Tehát ha egy termék nem hibás, és azzal csupán annyi a gond, hogy a méret vagy szín, esetleg valami oda nem illő tartozék nem tetszik a megajándékozottnak, úgy a kereskedő nem köteles a kijavításra, cserére, vételár-leszállításra vagy annak visszafizetésére.

Előfordul, hogy a kereskedők az ünnepekre való tekintettel megígérik azt, hogy visszaveszik a terméket akkor is, ha az nem tetszik később (ezt az ígéretet nem árt rávezettetni a nyugtára, hogy később e vállalást igazolni tudjuk).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ha a neten vettük

A netes vásárlásnál a vevőt speciális jogok illetik meg: ekkor ugyanis az árucikk átvételétől számított 14 naptári napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől. Azaz nem szükséges, hogy az árucikk hibás legyen, ha nem tetszik neki, úgy minden további nélkül meggondolhatja magát. Ugyanakkor lényeges, hogy e joggal csak akkor lehet élni, ha nem internetes árverésen, online piactéren vettük meg a terméket és az eladó nem magánszemélyként értékesítette azt.

Ha elállunk a szerződéstől, azt javasolt írásban, igazolható módon megtenni. Ez esetben a terméket vissza kell küldenünk a kereskedőnek a saját költségünkön, neki pedig szintén 14 naptári napon belül szükséges visszatéríteni az általunk kifizetett összeget. Ekkor a kereskedő nem követelheti, hogy az eredeti csomagolásban adjuk fel az árucikket.

Ha nem jutnánk dűlőre a kereskedővel és igényünket elutasítja, akkor forduljunk a fővárosi és a megyei kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testületekhez, amelyek gyors és ingyenes eljárása által könnyen egyezségre juthatunk a vállalkozással - javasolják a fogyasztóvédők.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?