0 °C Budapest

Egyre többet netezünk a buszmegállókban

2012. július 11. 09:30

Néhány perccel tovább nőtt az internethasználat az utóbbi egy évben: míg tavaly egy átlagos, legalább hetente internetező 15-49 éves naponta 201 percet töltött internethasználattal, addig az idén már 207 percet - állapítja meg a GfK Hungária Digital Connected Consumer (DCC) 2012 felmérése - írja a Világgazdaság.

A különbség ugyan minimális, ám figyelemre méltó szerkezeti változások figyelhetők meg. Egyrészt nagymértékben csökken az asztali gépek szerepe a laptopokkal szemben. Míg az előbbi esetében 149 percről 122-re csökkent a napi használat, addig a laptopok részesedése 47 percről 71-re nőtt.

A mobil eszközökről történő internetezés a teljes internethasználat aránylag kis szeletét adja - 2011-ben 3, tavaly 14 percet tett ki -, ám jól érzékelhető a növekedés rendkívüli dinamikája, ami ezen eszközök további térnyerésének lehetőségét mutatja.

Az elemzés alá vett korosztályban még mindig nagy többségben vannak azok, akik csak PC-n vagy laptopon interneteznek. Ők teszik ki a válaszadók közel kétharmadát, ugyanakkor ma már minden 12. felhasználó a világhálón eltöltött idejének több mint egynegyedét mobil eszközök segítségével teszi.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58