Véres baleset az áruházban: tízmilliókat fizethet az IKEA

Pénzcentrum
2012. június 5. 17:32

75 ezer font, azaz 28 millió forint bírság megfizetésére kötelezték az IKEA-t Nagy-Britanniában, egy öt évvel ezelőtti véres baleset miatt.

2007-ben a lakberendezési áruházlánc Milton Keynes-i boltjában vásárolt egy család, akkor két éves kisfiukkal. A gyermek apja kezét fogva rálépett a mozgó járdára, de megcsúszott és elesett, egyik kezének mutató-és középső ujja pedig beakadt a mozgó járda peremébe, a szerkezet pedig azonnal leszakította a két ujjat. Bár a két ujj közül az egyiket sikerült megtalálni, a gyors orvosi beavatkozás ellenére mindkettőt amputálni kellett.

A brit lapok emlékeztetnek arra, hogy az eset azért történhetett meg, mert 4mm-nél nagyobb volt a távolság a járda pereme és a futófelület között. Az IKEA azzal védekezett, hogy a hatóságok az eset előtt ellenőrizték a mozgójárda működését, és biztonságosnak ítélték a szerkezetet, később azonban elismerték a felelősségüket.

Az ügy végére a napokban került pont: az IKEA-nak 75 ezer font bírságot kell fizetnie, ráadásul a család jelentős összegű kártérítésre is jogosult.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?