19 °C Budapest

Ötöslottó: a szupernyeremény titkai

2011. június 15. 11:32

Négy hónapos szünet után, a június 11-i sorsoláson ismét volt telitalálatos az Ötöslottón. A 11, 42, 45, 63, 76-os számsorral közel kétmilliárd forintot nyert egy szerencsés játékos. Ez minden idők kilencedik legnagyobb értékű ötöse.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint tizenhét hétnek, egészen pontosan 119 napnak kellett eltelnie az újabb Ötöslottó telitalálatig. A nyeremény az eltelt időszakban majdnem 2 milliárd - 1 milliárd 934 millió 388 ezer 935 - forintra hízott. A szombati sorsolásra mindössze egyetlen telitalálatos szelvény érkezett, melyről a nyertes anonimitásának védelme érdekében mindössze annyit árulhatnak el, hogy vidéken adták fel, és a játékos nem a "hagyományos" módon, szelvényen jelölte meg az öt számot, hanem úgynevezett gépi játékot játszott, vagyis a lottózó terminálja generálta véletlenszerűen a számokat.

Az összeg az előkelő TOP10-be is bekerült: a legnagyobb nyeremények sorában a kilencedik helyet foglalja el, míg a rekordot továbbra is egy 2003-as, több mint 5 milliárd forintot érő nyeremény tartja. Az idei évben egyébként a mostani már a második öttalálatos: az első február 12-én született, s több mint félmilliárdot fizetett - sőt, telitalálattal köszöntöttük az újévet is, bár az 1 milliárd 800 milliós nyeremény még az előző esztendő utolsó játékhetéhez tartozott.

A nyereményhez való hozzájutás módját a játék Részvételi Szabályzata tartalmazza. A lottózókban kifüggesztett ún. nagynyertes telefonszámon 90 napon belül várják a játékos jelentkezését. A szám minden lottózóban megtalálható és munkanapokon 8 és 18 óra között hívható. A vonal végén a Szerencsejáték Zrt. illetékes szakembere ad felvilágosítást minden további, a nyereménnyel kapcsolatos tennivalóról.

A nyereményhez való hozzájutás feltétele a játék során kapott átvételi igazolás bemutatása. A nyeremény készpénzben nem vehető fel, a Szerencsejáték Zrt. a teljes összeget a nyertes által megadott, kizárólag Magyarországon működő bankban nyitott forint alapú bankszámlá(k)ra utalja át.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?