Ötöslottó: a szupernyeremény titkai

2011. június 15. 11:32

Négy hónapos szünet után, a június 11-i sorsoláson ismét volt telitalálatos az Ötöslottón. A 11, 42, 45, 63, 76-os számsorral közel kétmilliárd forintot nyert egy szerencsés játékos. Ez minden idők kilencedik legnagyobb értékű ötöse.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint tizenhét hétnek, egészen pontosan 119 napnak kellett eltelnie az újabb Ötöslottó telitalálatig. A nyeremény az eltelt időszakban majdnem 2 milliárd - 1 milliárd 934 millió 388 ezer 935 - forintra hízott. A szombati sorsolásra mindössze egyetlen telitalálatos szelvény érkezett, melyről a nyertes anonimitásának védelme érdekében mindössze annyit árulhatnak el, hogy vidéken adták fel, és a játékos nem a "hagyományos" módon, szelvényen jelölte meg az öt számot, hanem úgynevezett gépi játékot játszott, vagyis a lottózó terminálja generálta véletlenszerűen a számokat.

Az összeg az előkelő TOP10-be is bekerült: a legnagyobb nyeremények sorában a kilencedik helyet foglalja el, míg a rekordot továbbra is egy 2003-as, több mint 5 milliárd forintot érő nyeremény tartja. Az idei évben egyébként a mostani már a második öttalálatos: az első február 12-én született, s több mint félmilliárdot fizetett - sőt, telitalálattal köszöntöttük az újévet is, bár az 1 milliárd 800 milliós nyeremény még az előző esztendő utolsó játékhetéhez tartozott.

A nyereményhez való hozzájutás módját a játék Részvételi Szabályzata tartalmazza. A lottózókban kifüggesztett ún. nagynyertes telefonszámon 90 napon belül várják a játékos jelentkezését. A szám minden lottózóban megtalálható és munkanapokon 8 és 18 óra között hívható. A vonal végén a Szerencsejáték Zrt. illetékes szakembere ad felvilágosítást minden további, a nyereménnyel kapcsolatos tennivalóról.

A nyereményhez való hozzájutás feltétele a játék során kapott átvételi igazolás bemutatása. A nyeremény készpénzben nem vehető fel, a Szerencsejáték Zrt. a teljes összeget a nyertes által megadott, kizárólag Magyarországon működő bankban nyitott forint alapú bankszámlá(k)ra utalja át.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?