21 °C Budapest

Hannah Montana a vámosok kezén (+fotó)

2009. november 3. 15:02

Ahogy közeledik a karácsony egyes boltok polcain és a piacokon is szaporodnak a hamisított ruhák és játékok egyre több munkát adva ezzel a Vám- és Pénzügyőrség járőreinek.

A Vám-és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnoksága munkatársai a tegnapi napon ellenőrzést tartottak Budapesten a X. kerület egyik raktárbázisán. Az ellenőrzés eredményeként több mint 13 ezer darab védett márkajelzéssel ellátott ruházati termékeket (pólók, rövid nadrágok, pulóverek) találtak, melyek a kirendelt szakértő véleménye alapján hamisítványok. Egyidejűleg a Józsefvárosi piacon közel 900 db különféle ruhaneműt foglaltak le a pénzügyőrök.

A több mint 66 millió forint értékű különféle ruházati terméket a pénzügyőrök lefoglalták és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen személy ellen indítottak eljárást.

Az elmúlt héten Budapesten és Rajkán is eredményesek voltak a pénzügyőrök, lefoglaltak közel 55 ezer darab ruházati terméket és kiegészítőt (Hannah Montana, Hello Kitty) csaknem 80 millió forint értékben.

Karácsonyi sláger termék - A lefoglalt hamis áruk egyike (Fotó: VPOP)


Az utóbbi napok mérlegeként csak a Járőrszolgálat munkatársai közel 69 ezer db árut, több mint 150 millió forint értékben vontak ki a feketekereskedelemből.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A karácsony közeledtével a Vám-és Pénzügyőrség munkatársai még nagyobb figyelmet fordítanak a közterületek és a piacok ellenőrzésére a vásárlók érdekében. A hamis termékek nemcsak az áruk hivatalos hazai forgalmazójának okoznak kárt, hanem - ismeretlen eredetű anyagok felhasználásával - az emberi egészséget is nagymértékben veszélyeztetik - tájékoztat a VPOP.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem