-1 °C Budapest

Hannah Montana a vámosok kezén (+fotó)

2009. november 3. 15:02

Ahogy közeledik a karácsony egyes boltok polcain és a piacokon is szaporodnak a hamisított ruhák és játékok egyre több munkát adva ezzel a Vám- és Pénzügyőrség járőreinek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Vám-és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnoksága munkatársai a tegnapi napon ellenőrzést tartottak Budapesten a X. kerület egyik raktárbázisán. Az ellenőrzés eredményeként több mint 13 ezer darab védett márkajelzéssel ellátott ruházati termékeket (pólók, rövid nadrágok, pulóverek) találtak, melyek a kirendelt szakértő véleménye alapján hamisítványok. Egyidejűleg a Józsefvárosi piacon közel 900 db különféle ruhaneműt foglaltak le a pénzügyőrök.

A több mint 66 millió forint értékű különféle ruházati terméket a pénzügyőrök lefoglalták és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen személy ellen indítottak eljárást.

Az elmúlt héten Budapesten és Rajkán is eredményesek voltak a pénzügyőrök, lefoglaltak közel 55 ezer darab ruházati terméket és kiegészítőt (Hannah Montana, Hello Kitty) csaknem 80 millió forint értékben.

Karácsonyi sláger termék - A lefoglalt hamis áruk egyike (Fotó: VPOP)


Az utóbbi napok mérlegeként csak a Járőrszolgálat munkatársai közel 69 ezer db árut, több mint 150 millió forint értékben vontak ki a feketekereskedelemből.

A karácsony közeledtével a Vám-és Pénzügyőrség munkatársai még nagyobb figyelmet fordítanak a közterületek és a piacok ellenőrzésére a vásárlók érdekében. A hamis termékek nemcsak az áruk hivatalos hazai forgalmazójának okoznak kárt, hanem - ismeretlen eredetű anyagok felhasználásával - az emberi egészséget is nagymértékben veszélyeztetik - tájékoztat a VPOP.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?