Hannah Montana a vámosok kezén (+fotó)

2009. november 3. 15:02

Ahogy közeledik a karácsony egyes boltok polcain és a piacokon is szaporodnak a hamisított ruhák és játékok egyre több munkát adva ezzel a Vám- és Pénzügyőrség járőreinek.

A Vám-és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnoksága munkatársai a tegnapi napon ellenőrzést tartottak Budapesten a X. kerület egyik raktárbázisán. Az ellenőrzés eredményeként több mint 13 ezer darab védett márkajelzéssel ellátott ruházati termékeket (pólók, rövid nadrágok, pulóverek) találtak, melyek a kirendelt szakértő véleménye alapján hamisítványok. Egyidejűleg a Józsefvárosi piacon közel 900 db különféle ruhaneműt foglaltak le a pénzügyőrök.

A több mint 66 millió forint értékű különféle ruházati terméket a pénzügyőrök lefoglalták és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen személy ellen indítottak eljárást.

Az elmúlt héten Budapesten és Rajkán is eredményesek voltak a pénzügyőrök, lefoglaltak közel 55 ezer darab ruházati terméket és kiegészítőt (Hannah Montana, Hello Kitty) csaknem 80 millió forint értékben.

Karácsonyi sláger termék - A lefoglalt hamis áruk egyike (Fotó: VPOP)


Az utóbbi napok mérlegeként csak a Járőrszolgálat munkatársai közel 69 ezer db árut, több mint 150 millió forint értékben vontak ki a feketekereskedelemből.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A karácsony közeledtével a Vám-és Pénzügyőrség munkatársai még nagyobb figyelmet fordítanak a közterületek és a piacok ellenőrzésére a vásárlók érdekében. A hamis termékek nemcsak az áruk hivatalos hazai forgalmazójának okoznak kárt, hanem - ismeretlen eredetű anyagok felhasználásával - az emberi egészséget is nagymértékben veszélyeztetik - tájékoztat a VPOP.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?