Hannah Montana a vámosok kezén (+fotó)

2009. november 3. 15:02

Ahogy közeledik a karácsony egyes boltok polcain és a piacokon is szaporodnak a hamisított ruhák és játékok egyre több munkát adva ezzel a Vám- és Pénzügyőrség járőreinek.

A Vám-és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnoksága munkatársai a tegnapi napon ellenőrzést tartottak Budapesten a X. kerület egyik raktárbázisán. Az ellenőrzés eredményeként több mint 13 ezer darab védett márkajelzéssel ellátott ruházati termékeket (pólók, rövid nadrágok, pulóverek) találtak, melyek a kirendelt szakértő véleménye alapján hamisítványok. Egyidejűleg a Józsefvárosi piacon közel 900 db különféle ruhaneműt foglaltak le a pénzügyőrök.

A több mint 66 millió forint értékű különféle ruházati terméket a pénzügyőrök lefoglalták és áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen személy ellen indítottak eljárást.

Az elmúlt héten Budapesten és Rajkán is eredményesek voltak a pénzügyőrök, lefoglaltak közel 55 ezer darab ruházati terméket és kiegészítőt (Hannah Montana, Hello Kitty) csaknem 80 millió forint értékben.

Karácsonyi sláger termék - A lefoglalt hamis áruk egyike (Fotó: VPOP)


Az utóbbi napok mérlegeként csak a Járőrszolgálat munkatársai közel 69 ezer db árut, több mint 150 millió forint értékben vontak ki a feketekereskedelemből.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A karácsony közeledtével a Vám-és Pénzügyőrség munkatársai még nagyobb figyelmet fordítanak a közterületek és a piacok ellenőrzésére a vásárlók érdekében. A hamis termékek nemcsak az áruk hivatalos hazai forgalmazójának okoznak kárt, hanem - ismeretlen eredetű anyagok felhasználásával - az emberi egészséget is nagymértékben veszélyeztetik - tájékoztat a VPOP.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem