10 °C Budapest

Trükkös Aldi-tolvajok: aljas módszerek, gyanútlan áldozatok

2009. augusztus 11. 10:32

Nagy erőkkel keres két kelet-európai nőt az angol rendőrség. Azzal vádolják őket, hogy trükkös módon fosztottak ki gyanútlan vásárlókat.

Két, vélhetően Kelet-Európából származó nőt keres az angol rendőrség. Azzal gyanúsítják őket, hogy trükkös módon loptak el értéktárgyakat vásárlóktól Dundee és Angus hipermarketjeiben - többek között egy helyi Aldiban is. A rendőrök a vásárlók figyelmét is felhívják arra, hogy fokozottan figyeljenek értéktárgyaikra.

A nők módszere hihetetlenül egyszerűnek tűnik: az egyikőjük megkéri a gyanútlan áldozatot, segítsen levenni egy terméket a magas polcról. Miközben a tettes eltereli áldozata figyelmét, enyves kezű társa egy szempillantás alatt kiveszi a kézitáskában vagy a bevásárlókocsiban hagyott pénztárcát.

Hugh Robson, a helyi rendőrség nyomozója különösen aljasnak nevezte a bűncselekményeket, mivel azok elsősorban idős emberek ellen irányulnak. Ezért is kérik, hogy aki szemtanúja volt hasonló esetnek, azonnal jelentkezzen az illetékes hatóságoknál.

Természetesen az áruházak ipari kamerái több esetet is rögzítettek: innen tudják a rendőrök, hogy a tolvajok átlagos testalkatúak, gyakran fekete ruhát viselnek, hajuk sötét, hátracsatolt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A rendőrök külön felhívták az Aldi munkatársainak figyelmét az ilyen esetekre, így a biztonsági őrök mellett az eladók is jobban figyelnek a vásárlók értékeinek biztonságára

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 2. szombat
Lujza
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem