6 °C Budapest

Határ-megerősítést követelnek az osztrákok: félnek a betörőktől?

Pénzcentrum
2009. május 28. 14:03

Werner Faymann osztrák kancellár szerdán azt követelte a brüsszeli Bizottságtól, hogy erősítsék meg az EU külső határait, mivel az bővítés óta jelentősen megnőtt Ausztriában a bűnözés, amit Faymann az ellenőrizetlen határátlépésekkel magyaráz.

A kancellár azt kérte a Bizottságot vezető Barrosotól, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a schengeni külső határokon, mert a 2007-es bővítés óta - amikor is az osztrákokat körülvevő Csehország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia is a térség részeseivé váltak - az alpesi ország egyes térségeiben 50 százalékkal is megnőtt a betörések száma - írja az EUBusiness.

Barroso azt ígérte, hogy fontolóra veszik az osztrákok kérését, és javaslatokkal fognak előállni, azonban nem gondolja úgy, hogy a 2007-es bővítésben résztvevő 9 ország tehetne a romló bűnügyi statisztikákért.

Bécsben úgy döntöttek, hogy néhány száz katonát mégis "bevetnek" az év végig, hogy a határ menti településeken "járőrözzenek", és megfigyeljék a gyanús eseteket.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?