3 °C Budapest

Spamcsúcsot döntöttek a zombik

Pénzcentrum
2008. október 14. 08:44

A Symantec októberi levélszemét-jelentése szerint az elmúlt három hónapban az előző negyedévinél 101 százalékkal több levélszemetet küldtek ki zombi-gépekkel, bothálózatokkal.

A bothálózatok internetes robotok, amelyek belopóznak a gyengén vagy egyáltalán nem védett számítógépekbe, és azokat a levélszemét terjesztése és más bűncselekmények elvégzésére zombikká változtatják. A nagy arányú növekedés pontos okát még keresik a szakemberek, de úgy tűnik, hogy összefügg azoknak az e-maileknek a szaporodásával, amelyek egyrészt letölthető, hibát kiaknázó kártevőkre mutató hivatkozást tartalmaznak, másrészt zip vagy RAR fájlok formájában vírust csatolnak az e-mailekhez.

Az ehavi jelentés további fő témái:

* A kártékony programkódra mutató URL hivatkozásokat tartalmazó levélszemét száma tovább nő. A levélszemét összességében jelentősen szaporodott, jelenleg az összes e-mail 78 százalékát teszi ki

* A levélszemetelők a támadásokhoz kihasználják az elnökjelöltek iránti érdeklődést

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

* A levélszemetelők az aggasztó gazdasági helyzettel kapcsolatos híreket is levélszemét-támadásokra használják fel

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57