Spamcsúcsot döntöttek a zombik

Pénzcentrum
2008. október 14. 08:44

A Symantec októberi levélszemét-jelentése szerint az elmúlt három hónapban az előző negyedévinél 101 százalékkal több levélszemetet küldtek ki zombi-gépekkel, bothálózatokkal.

A bothálózatok internetes robotok, amelyek belopóznak a gyengén vagy egyáltalán nem védett számítógépekbe, és azokat a levélszemét terjesztése és más bűncselekmények elvégzésére zombikká változtatják. A nagy arányú növekedés pontos okát még keresik a szakemberek, de úgy tűnik, hogy összefügg azoknak az e-maileknek a szaporodásával, amelyek egyrészt letölthető, hibát kiaknázó kártevőkre mutató hivatkozást tartalmaznak, másrészt zip vagy RAR fájlok formájában vírust csatolnak az e-mailekhez.

Az ehavi jelentés további fő témái:

* A kártékony programkódra mutató URL hivatkozásokat tartalmazó levélszemét száma tovább nő. A levélszemét összességében jelentősen szaporodott, jelenleg az összes e-mail 78 százalékát teszi ki

* A levélszemetelők a támadásokhoz kihasználják az elnökjelöltek iránti érdeklődést

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

* A levélszemetelők az aggasztó gazdasági helyzettel kapcsolatos híreket is levélszemét-támadásokra használják fel

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem