Budapestre költözik az IMF: közelről figyelnek minket!

Pénzcentrum
2009. március 25. 08:30

Áprilisban állandó irodát tervez nyitni fővárosunkban a Nemzetközi Valutaalap, hogy a készenléti hitelekkel kapcsolatos egyeztetéseket megkönnyítse. A pénzintézetnek a világ több mint 80 országában van képviselete, a térségben azonban Varsó központon kívül csak Bulgáriában van állandó rezidens.

Az IMF budapesti irodáját az ukrán Irina Ivasenko vezeti majd, aki 2000 óta dolgozik a valutaalapnál, és az USA-val, Olaszországgal, Oroszországgal és Izlanddal foglalkozott már. 2003-ban végzett a stockholmi közgazdasági egyetemen.

Az európai térségi iroda Varsóban található, ezen kívül Bulgáriában nyitott még kirendeltséget, de hamarosan Lettországban is iroda létesülhet. Mindezek ellenére továbbra is érkezik majd Washingtonból delegáció, hogy a hitelprogram menetét felülvizsgálják.

Az IMF egyébként tegnap jelentette be, hogy hazánk és Lettország után most Románia is 20 milliárd eurós hitelcsomagot kap, melynek feltétele, hogy az államháztartási hiányt a GDP 4,6 százalékára szorítsák le.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 11. hétfő
Árpád
50. hét
December 11.
Nemzetközi hegynap
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem