15 °C Budapest

Tilos a boros kóla a fröccsös negyedben

Pénzcentrum
2008. július 11. 11:50

Ha a magyar borászok fel akarják venni a versenyt sörpiaci szereplőkkel, akkor nekik is ki kell mozdulniuk pincéikből, hiszen a nyári fesztiváloknak és melegnek köszönhetően már júniusban több millió (!) literrel több sör fogy, miközben a palackos borok fogyasztása csökken. Most hat borászat a hétvégi, Zamárdiban megrendezendő Balaton Sound fesztiválon próbálja felvenni a versenyt a sörösökkel.

A Varga Pincészet fogyasztási szokásainkat vizsgáló elemzése (amelyet KSH adatokra alapozva készített el) rámutat arra: a magyar háztartások évente kb. 700 millió liter sört fogyasztanak el. Borból azonban csak kb. 300 millió litert. Ez az oka annak, hogy egyre több pincészet keres kitörési pontot a nyári recessziós hullámból, amikor is az átlagos hónapoknál több sör fogy el, gyakran a borok rovására.

Most Varga Pincészet mellett, az Ikon, Hill Top, a Tokajikum, Taschner Pincészet és a Don Pepe Borház a Balaton Sound fesztiválon próbálja erősíteni a magyar borok piaci pozícióit. Itt külön boros "negyedet" hoznak létre, ahol papírdobozos sörök helyett, minőségi magyar borokkal ismerkedhetnek a vendégek. A borászok a meleg nyári időszakban elsősorban a fröccsözés kultúrájának erősítésére koncentrálnak, éppen ezért e negyedben "tilos" lesz a boros kóla árusítása is!

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?