5 °C Budapest

Malév fejlesztés: hódít az e-jegy...

Pénzcentrum
2007. szeptember 11. 09:30

Az év első hét hónapjában 5 százalékkal többen utaztak a Malév járatain, nagyrészük már elektronikus jeggyel, így egy héttel korábban üdvözölhették a 2 milliomodik utast. 2008 május 31-től pedig megszűnik a papírjegy, és az e-repülőjegy teljes mértékben átveszi a terepet... - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A forgalomnövekedésnek köszönhetően a bevételek is növekedtek, mintegy 7 százalékkal. Az utasok számának bővülése leginkább Koppenhága, Tel-Aviv, és Marosvásárhely felé volt megfigyelhető. A gépek telítettsége szempontjából pedig London, Amszterdam, Bukarest, és Koppenhága volt a legjobb.

Idén már 47 célállomásra lehet elektronikus jegyet váltani, és a Malév fejlettsége az interline e-jegyek vonatkozásában az európai országok közül az első 10-ben, világszinten a 30 legjobb között van. Nyugat-Európa felé már 100 százalékos az e-jegy lefedettsége, és a többi régióban is fél éven belül várható a teljes körű bevezetés.

Törökországba már 95 százalékban e-jeggyel repülnek az utasok. A legtöbb e-jegyet Magyarországon adja el a Malév, de jelentős mennyiséget értékesít Németországban és Izraelben is. Az új típusú jegyek használatához viszont az is szükséges, hogy az egyes repterek képesek legyenek azt kezelni.

Az e-ticket interline kapcsolatok bővítésének köszönhetően Malév jeggyel lehet utazni egy másik légitársaság járatán, ami lényegesen egyszerűbbé teszi a folyamatokat. A Malév a Cathay Pacific járataira 100 százalékban e-jegyet ad el, és hasonló az arány a Finnair és az Ameican Airlines esetében is.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A Nemzetközi Légiszállítási Szövetség adatai alapján a 2004 júniusi 16 százalékos arányról mostanra 84 százalékra emelkedett az elektronikus jegyek aránya. Ez azért is lényeges, mivel egy papírjegy előállítása tízszer többe kerül, így az e-jegyek bevezetésével 3 milliárd dollár takarítható meg iparági szinten.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20