4 °C Budapest

Malév fejlesztés: hódít az e-jegy...

Pénzcentrum
2007. szeptember 11. 09:30

Az év első hét hónapjában 5 százalékkal többen utaztak a Malév járatain, nagyrészük már elektronikus jeggyel, így egy héttel korábban üdvözölhették a 2 milliomodik utast. 2008 május 31-től pedig megszűnik a papírjegy, és az e-repülőjegy teljes mértékben átveszi a terepet... - írja a Napi Gazdaság.

A forgalomnövekedésnek köszönhetően a bevételek is növekedtek, mintegy 7 százalékkal. Az utasok számának bővülése leginkább Koppenhága, Tel-Aviv, és Marosvásárhely felé volt megfigyelhető. A gépek telítettsége szempontjából pedig London, Amszterdam, Bukarest, és Koppenhága volt a legjobb.

Idén már 47 célállomásra lehet elektronikus jegyet váltani, és a Malév fejlettsége az interline e-jegyek vonatkozásában az európai országok közül az első 10-ben, világszinten a 30 legjobb között van. Nyugat-Európa felé már 100 százalékos az e-jegy lefedettsége, és a többi régióban is fél éven belül várható a teljes körű bevezetés.

Törökországba már 95 százalékban e-jeggyel repülnek az utasok. A legtöbb e-jegyet Magyarországon adja el a Malév, de jelentős mennyiséget értékesít Németországban és Izraelben is. Az új típusú jegyek használatához viszont az is szükséges, hogy az egyes repterek képesek legyenek azt kezelni.

Az e-ticket interline kapcsolatok bővítésének köszönhetően Malév jeggyel lehet utazni egy másik légitársaság járatán, ami lényegesen egyszerűbbé teszi a folyamatokat. A Malév a Cathay Pacific járataira 100 százalékban e-jegyet ad el, és hasonló az arány a Finnair és az Ameican Airlines esetében is.

A Nemzetközi Légiszállítási Szövetség adatai alapján a 2004 júniusi 16 százalékos arányról mostanra 84 százalékra emelkedett az elektronikus jegyek aránya. Ez azért is lényeges, mivel egy papírjegy előállítása tízszer többe kerül, így az e-jegyek bevezetésével 3 milliárd dollár takarítható meg iparági szinten.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?