Mennyit keres egy biztosítási csaló? Döbbenetes számok!

Pénzcentrum
2006. december 8. 05:30

Nap mint nap új hírek látnak napvilágot az egyre terjedő csalási hullámról, a legfrissebb híradás szereplői azonban, a szokásos forgatókönyvtől eltérően, nem a kereskedelmi bankok vagy az online kereskedők, hanem a biztosító társaságok.

A nemrég létrehozott IFB (Biztosítási Csalási Iroda) jelentése szerint, a nagy-britanniai Southhall vált a biztosítási csalások "fellegvárává", csupán az elmúlt 7 évben 440 balesetet rendeztek meg a településen. A helyzetet súlyosbítja, hogy a biztosító társaságoktól kicsalt pénzösszeg nagy részét drog- és fegyvervásárlásra fordítják.

A csalók ártatlan emberek életét kockáztatva okoznak balesetet, hogy hozzájussanak az egy "ügyletből" származó akár 30 000 fonthoz (11,667 millió forinthoz), hogy azt, a fent említett módon tovább gyarapítsák, mindezzel több mint évi 1 milliárd fontnyi veszteséget okozva az ágazatnak.

Az elmúlt hét évben összesen 22 500 szándékosan okozott vagy megrendezett baleset történt a szigetországban, amelyek azonban nem csak a valódi áldozatoknak okoztak veszteséget, a csalásokból származó veszteséget a társaságok átterhelik az ügyfelekre: évente átlagosan közel öt százalékkal emelték meg a biztosítási díjakat 1999 óta.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04