Mennyit keres egy biztosítási csaló? Döbbenetes számok!

Pénzcentrum
2006. december 8. 05:30

Nap mint nap új hírek látnak napvilágot az egyre terjedő csalási hullámról, a legfrissebb híradás szereplői azonban, a szokásos forgatókönyvtől eltérően, nem a kereskedelmi bankok vagy az online kereskedők, hanem a biztosító társaságok.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A nemrég létrehozott IFB (Biztosítási Csalási Iroda) jelentése szerint, a nagy-britanniai Southhall vált a biztosítási csalások "fellegvárává", csupán az elmúlt 7 évben 440 balesetet rendeztek meg a településen. A helyzetet súlyosbítja, hogy a biztosító társaságoktól kicsalt pénzösszeg nagy részét drog- és fegyvervásárlásra fordítják.

A csalók ártatlan emberek életét kockáztatva okoznak balesetet, hogy hozzájussanak az egy "ügyletből" származó akár 30 000 fonthoz (11,667 millió forinthoz), hogy azt, a fent említett módon tovább gyarapítsák, mindezzel több mint évi 1 milliárd fontnyi veszteséget okozva az ágazatnak.

Az elmúlt hét évben összesen 22 500 szándékosan okozott vagy megrendezett baleset történt a szigetországban, amelyek azonban nem csak a valódi áldozatoknak okoztak veszteséget, a csalásokból származó veszteséget a társaságok átterhelik az ügyfelekre: évente átlagosan közel öt százalékkal emelték meg a biztosítási díjakat 1999 óta.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?