28 °C Budapest

Kínos kérdések: itt a kegyelemdöfés!

Pénzcentrum
2006. december 1. 05:30

Leállítja Google Answers nevű szolgáltatását a keresőpiac óriása, miután egyértelmű kudarcot vallott a fizetős kérdés-válasz koncepció bevezetése.

A Google Answers keretén belül a felhasználók a Google által kiválasztott szakértők egy csoportjának bármilyen kérdést feltehettek, valamint meghatározhatták, hogy mennyit ér nekik a válasz. Az összeg 2 és 200 dollár között ingadozhatott, mellyel az volt a probléma, hogy a Yahoo Answers ingyenesen nyújtja hasonló szolgáltatását.

A két modell között az az alapvető különbség, hogy a Yahoo-nál nem kutatók válaszolnak, hanem a felhasználók adnak választ egymás kérdéseire, így a Google szerint ennek minősége össze sem vethető az ő szolgáltatásával.

A jelek szerint azonban a Yahoo megoldására van csak kereslet, mely egyben a Google egyik első, kereséstől eltávolodó projektjének bukását jelenti. Piaci elemzők szerint a Google rendkívüli innovativitásába becsúszhatnak kisiklások, mindenképpen jó döntés viszont, hogy nem hagyják az Answers-t haldokolni, hanem megadják a kegyelemdöfést.

A szegmensben egyébként a Microsoft is elindítja saját szolgáltatását a Windows Live QnA-t, mely jelenleg béta verzióban létezik és a Yahoo-hoz hasonlóan ingyenes.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?