18 °C Budapest

Kínos kérdések: itt a kegyelemdöfés!

Pénzcentrum
2006. december 1. 05:30

Leállítja Google Answers nevű szolgáltatását a keresőpiac óriása, miután egyértelmű kudarcot vallott a fizetős kérdés-válasz koncepció bevezetése.

A Google Answers keretén belül a felhasználók a Google által kiválasztott szakértők egy csoportjának bármilyen kérdést feltehettek, valamint meghatározhatták, hogy mennyit ér nekik a válasz. Az összeg 2 és 200 dollár között ingadozhatott, mellyel az volt a probléma, hogy a Yahoo Answers ingyenesen nyújtja hasonló szolgáltatását.

A két modell között az az alapvető különbség, hogy a Yahoo-nál nem kutatók válaszolnak, hanem a felhasználók adnak választ egymás kérdéseire, így a Google szerint ennek minősége össze sem vethető az ő szolgáltatásával.

A jelek szerint azonban a Yahoo megoldására van csak kereslet, mely egyben a Google egyik első, kereséstől eltávolodó projektjének bukását jelenti. Piaci elemzők szerint a Google rendkívüli innovativitásába becsúszhatnak kisiklások, mindenképpen jó döntés viszont, hogy nem hagyják az Answers-t haldokolni, hanem megadják a kegyelemdöfést.

A szegmensben egyébként a Microsoft is elindítja saját szolgáltatását a Windows Live QnA-t, mely jelenleg béta verzióban létezik és a Yahoo-hoz hasonlóan ingyenes.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?