28 °C Budapest

Hatalmas kedvezmények - megkezdődik az ünnepi szezon

Pénzcentrum
2006. november 28. 14:00

Amerikában hagyományosan a Hálaadás hétvégéje utáni hét számít az ünnepi vásárlások kezdetének. A kerekedők kedvezményekkel és egyedi engedményekkel felvértezve várják az év utolsó időszakát.

Az on-line áruházak igyekeznek engedményekkel, ingyenes házhozszállítással magukhoz vonzani vevőiket, sokan kínálnak 1-5 napos kuponokat is. A "csatához" csatlakoznak a hipermarketek is, így például a Walmart.com 5 napos speciális csak on-line ajánlatában lapos képernyős televíziót, illetve kasmír sálat lehet kedvezményesen vásárolni. A Barnesandnoble.com pedig sporttáskát ajándékoz azoknak, akik 75 dollár felett vásárolnak.

A Hálaadás utáni hétfőt Cyber-hétfőnek nevezte el az amerikai Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (NRF), s hogy felszítsa a felhajtást a hétfő körül, elindította a CyberMonday.com internetes portált, amelyen összegyűjtik a mintegy 400 kiskereskedő on-line engedményeit. Ennek köszönhetően érezhetően megemelkedett a kedvezményeket kínáló honlapok forgalma, így például az ékszerekkel foglalkozó Ice.com forgalma 60 százalékkal növekedett.

Elemzők szerint idén is gyarapszik a vásárlások száma az ünnepek alatt, ugyanakkor a növekedés várhatóan lassul tavalyhoz képest. Az NRF szerint a november-decemberi teljes értékesítés 5 százalékkal emelkedik majd, szemben a tavaly ilyenkor tapasztalt 6,1 százalékkal. Ami az internetes értékesítést illeti, a Jupiter Research számításai szerint 18 százalékos növekedés várható idén, amely szintén kevesebb a tavalyi 23 százaléknál.

Szakértők szerint egyre óvatosabban kell szemlélni az internetes és hagyományos vásárlás versenyét, mivel egyre több hagyományos bolt veszi észre az internet révén feltáruló lehetőségeket. A világhálót nem csupán eladásra lehet felhasználni, hanem a vásárlók boltba irányítására is.

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?