12 °C Budapest

Hatalmas kedvezmények - megkezdődik az ünnepi szezon

Pénzcentrum
2006. november 28. 14:00

Amerikában hagyományosan a Hálaadás hétvégéje utáni hét számít az ünnepi vásárlások kezdetének. A kerekedők kedvezményekkel és egyedi engedményekkel felvértezve várják az év utolsó időszakát.

Az on-line áruházak igyekeznek engedményekkel, ingyenes házhozszállítással magukhoz vonzani vevőiket, sokan kínálnak 1-5 napos kuponokat is. A "csatához" csatlakoznak a hipermarketek is, így például a Walmart.com 5 napos speciális csak on-line ajánlatában lapos képernyős televíziót, illetve kasmír sálat lehet kedvezményesen vásárolni. A Barnesandnoble.com pedig sporttáskát ajándékoz azoknak, akik 75 dollár felett vásárolnak.

A Hálaadás utáni hétfőt Cyber-hétfőnek nevezte el az amerikai Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (NRF), s hogy felszítsa a felhajtást a hétfő körül, elindította a CyberMonday.com internetes portált, amelyen összegyűjtik a mintegy 400 kiskereskedő on-line engedményeit. Ennek köszönhetően érezhetően megemelkedett a kedvezményeket kínáló honlapok forgalma, így például az ékszerekkel foglalkozó Ice.com forgalma 60 százalékkal növekedett.

Elemzők szerint idén is gyarapszik a vásárlások száma az ünnepek alatt, ugyanakkor a növekedés várhatóan lassul tavalyhoz képest. Az NRF szerint a november-decemberi teljes értékesítés 5 százalékkal emelkedik majd, szemben a tavaly ilyenkor tapasztalt 6,1 százalékkal. Ami az internetes értékesítést illeti, a Jupiter Research számításai szerint 18 százalékos növekedés várható idén, amely szintén kevesebb a tavalyi 23 százaléknál.

Szakértők szerint egyre óvatosabban kell szemlélni az internetes és hagyományos vásárlás versenyét, mivel egyre több hagyományos bolt veszi észre az internet révén feltáruló lehetőségeket. A világhálót nem csupán eladásra lehet felhasználni, hanem a vásárlók boltba irányítására is.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06