5 °C Budapest

Milliárdos forgalom az online áruházakban

Pénzcentrum
2006. november 24. 10:30

Több hazai webáruház forgalmat várhatóan átlépi az idén az 1 milliárd forintos forgalmat. A kereskedők leginkább az év utolsó két hónapját, a karácsonyi bevásárlás időszakát várják - írja a Világgazdaság.

A karácsonyi vásárlások időszaka alatt keletkezik a webboltok forgalmának mintegy harmada, így az online üzletek igyekeznek kiszállítási akciókkal, árkedvezményekkel, speciális ajánlatokkal még több vevőt magukhoz vonzani.

Márffy György, az egyik legnagyobb magyar webáruház, a Bookline alapítója és elnöke elmondta, ők már elindították kiszállítási akciójukat, melynek lényege, hogy aki a 200 legkeresettebb könyv közül rendel, annak könyvét a megrendeléstől számított egy munkanapon belül házhoz szállítják. A társaság a könyv-, CD-, és DVD-árusítás mellett megkezdte a műszaki termékek forgalmazását is, valamint jövőre Szlovákiában és Romániában indítja el az értékesítést.

A legnagyobb magyar online piactér, a Vatera.hu üzemeltetői is igyekeznek ösztönözni az egyforintos kikiáltási áron, minimális eladási érték nélküli aukciók indítását, mivel ezek jóval több érdeklődőt vonzanak - mondta el a Vatera.hu ügyvezető igazgatója, Csupor Erik. A legkeresettebb termékek, az eddigiekhez hasonlóan a könyvek, CD-k, DVD-k, szórakoztatótechnikai termékek, és várhatóan nagy lesz az érdeklődés a GPS-ek iránt is.

A GKI szerint az online értékesítés az elmúlt évek során dinamikus növekedésen ment át, annak ellenére, hogy az internetes értékesítés a teljes magyar kiskereskedelmi forgalom töredékét teszi ki. A 2005-ös 19 milliárd forintos forgalom az idén várhatóan 26 milliárd forintra bővül, azonban előfordulhat, hogy még ezt is túlszárnyalja az on-line értékesítés, mivel a legnagyobb webáruházak 40-50 százalékos forgalombővülést értek el, de akadt olyan is, aki 2,5-szeresére növelte bevételét.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az online kiskereskedelemre hazánkban nagyfokú koncentráltság jellemző, a forgalom 80-90 százaléka a legnagyobb áruházakban zajlik. A választék azonban egyre szélesebb, így egyre nehezebb különbséget tenni a csak internetes és a hagyományos kiskereskedelmi egységet üzemeltető áruházak között.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?