Milliárdos forgalom az online áruházakban

Pénzcentrum
2006. november 24. 10:30

Több hazai webáruház forgalmat várhatóan átlépi az idén az 1 milliárd forintos forgalmat. A kereskedők leginkább az év utolsó két hónapját, a karácsonyi bevásárlás időszakát várják - írja a Világgazdaság.

A karácsonyi vásárlások időszaka alatt keletkezik a webboltok forgalmának mintegy harmada, így az online üzletek igyekeznek kiszállítási akciókkal, árkedvezményekkel, speciális ajánlatokkal még több vevőt magukhoz vonzani.

Márffy György, az egyik legnagyobb magyar webáruház, a Bookline alapítója és elnöke elmondta, ők már elindították kiszállítási akciójukat, melynek lényege, hogy aki a 200 legkeresettebb könyv közül rendel, annak könyvét a megrendeléstől számított egy munkanapon belül házhoz szállítják. A társaság a könyv-, CD-, és DVD-árusítás mellett megkezdte a műszaki termékek forgalmazását is, valamint jövőre Szlovákiában és Romániában indítja el az értékesítést.

A legnagyobb magyar online piactér, a Vatera.hu üzemeltetői is igyekeznek ösztönözni az egyforintos kikiáltási áron, minimális eladási érték nélküli aukciók indítását, mivel ezek jóval több érdeklődőt vonzanak - mondta el a Vatera.hu ügyvezető igazgatója, Csupor Erik. A legkeresettebb termékek, az eddigiekhez hasonlóan a könyvek, CD-k, DVD-k, szórakoztatótechnikai termékek, és várhatóan nagy lesz az érdeklődés a GPS-ek iránt is.

A GKI szerint az online értékesítés az elmúlt évek során dinamikus növekedésen ment át, annak ellenére, hogy az internetes értékesítés a teljes magyar kiskereskedelmi forgalom töredékét teszi ki. A 2005-ös 19 milliárd forintos forgalom az idén várhatóan 26 milliárd forintra bővül, azonban előfordulhat, hogy még ezt is túlszárnyalja az on-line értékesítés, mivel a legnagyobb webáruházak 40-50 százalékos forgalombővülést értek el, de akadt olyan is, aki 2,5-szeresére növelte bevételét.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az online kiskereskedelemre hazánkban nagyfokú koncentráltság jellemző, a forgalom 80-90 százaléka a legnagyobb áruházakban zajlik. A választék azonban egyre szélesebb, így egyre nehezebb különbséget tenni a csak internetes és a hagyományos kiskereskedelmi egységet üzemeltető áruházak között.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem