22 °C Budapest

Nagyobb áruházhoz magasabb fizetés jár

Pénzcentrum
2006. november 23. 09:30

A kiskereskedelmi áruházak igazgatói közel bruttó 10 millió forintot keresnek egy év alatt, ugyanakkor nagy regionális eltérések tapasztalhatóak. A kiskereskedelmi szektorban jövőre 5-6 százalékos béremelés várható - írja a Világgazdaság.

A kelet-magyarországi és a fővárosi éves keresetek között a különbség akár 2-3 millió forint is lehet, de az igazgatók jövedelme az áruház méretével is összefügg. Jókay Gábor, a Hewitt javadalmazási tanácsadás üzletág vezetője szerint az 5 000 négyzetméter alatti alapterületű üzletek vezetői havonta átlagosan félmillió forintot, míg a nagyobb, 12 000 négyzetméter feletti áruházak igazgatói havonta átlagosan több mint 1 millió forintot tehetnek zsebre.

Az élelmiszer- és nem élelmiszeriosztályok között országos szinten csaknem félmillió forintos eltérés tapasztalható. A részleg-, pénztár- és raktárvezetők fizetésében is nagyok az országos szintű különbségek. A nyugat-magyarországi és a fővárosi bérek között átlagosan 1 millió forintos különbség van.

Bakos Réka, a Hewitt tanácsadója szerint a budapesti jövedelmek minden esetben meghaladják az országos átlagot, a kelet-magyarországi fizetések pedig mind a budapestitől, mind a nyugat-magyarországitól elmaradnak. Az árufeltöltők és pénztárosok jövedelme alig emelkedett tavalyhoz képest, ugyanakkor a kiskereskedelmi szektor igyekszik jól megfizetni a nehezen betölthető munkaköröket.

A készpénzjövedelem része az alapfizetésen felül a mozgó bér is. A teljesítmény alapú bért leginkább a profit mértéke, az eladások száma és az egyéni célok teljesítése befolyásolja az áruház-igazgatók, illetve az osztály- és részlegvezetők esetében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Hewitt Humán Tanácsadó Kft. szerint a kiskereskedelemben dolgozók többsége jogosult az őt alkalmazó cég termékeinek, szolgáltatásainak kedvezményes megvásárlására. A felmérés ebben az évben 10, a szektorban meghatározó szerepet játszó áruházláncot ölelt fel. A 2007-re vonatkozó prognózis szerint a szektorban a fizetésemelések átlagosan 5-6 százalék körül mozognak.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem