21 °C Budapest

Nagyobb áruházhoz magasabb fizetés jár

Pénzcentrum
2006. november 23. 09:30

A kiskereskedelmi áruházak igazgatói közel bruttó 10 millió forintot keresnek egy év alatt, ugyanakkor nagy regionális eltérések tapasztalhatóak. A kiskereskedelmi szektorban jövőre 5-6 százalékos béremelés várható - írja a Világgazdaság.

A kelet-magyarországi és a fővárosi éves keresetek között a különbség akár 2-3 millió forint is lehet, de az igazgatók jövedelme az áruház méretével is összefügg. Jókay Gábor, a Hewitt javadalmazási tanácsadás üzletág vezetője szerint az 5 000 négyzetméter alatti alapterületű üzletek vezetői havonta átlagosan félmillió forintot, míg a nagyobb, 12 000 négyzetméter feletti áruházak igazgatói havonta átlagosan több mint 1 millió forintot tehetnek zsebre.

Az élelmiszer- és nem élelmiszeriosztályok között országos szinten csaknem félmillió forintos eltérés tapasztalható. A részleg-, pénztár- és raktárvezetők fizetésében is nagyok az országos szintű különbségek. A nyugat-magyarországi és a fővárosi bérek között átlagosan 1 millió forintos különbség van.

Bakos Réka, a Hewitt tanácsadója szerint a budapesti jövedelmek minden esetben meghaladják az országos átlagot, a kelet-magyarországi fizetések pedig mind a budapestitől, mind a nyugat-magyarországitól elmaradnak. Az árufeltöltők és pénztárosok jövedelme alig emelkedett tavalyhoz képest, ugyanakkor a kiskereskedelmi szektor igyekszik jól megfizetni a nehezen betölthető munkaköröket.

A készpénzjövedelem része az alapfizetésen felül a mozgó bér is. A teljesítmény alapú bért leginkább a profit mértéke, az eladások száma és az egyéni célok teljesítése befolyásolja az áruház-igazgatók, illetve az osztály- és részlegvezetők esetében.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Hewitt Humán Tanácsadó Kft. szerint a kiskereskedelemben dolgozók többsége jogosult az őt alkalmazó cég termékeinek, szolgáltatásainak kedvezményes megvásárlására. A felmérés ebben az évben 10, a szektorban meghatározó szerepet játszó áruházláncot ölelt fel. A 2007-re vonatkozó prognózis szerint a szektorban a fizetésemelések átlagosan 5-6 százalék körül mozognak.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?