Diszkontgyógyszer - vajon ki jár jól?

Pénzcentrum
2006. november 17. 15:00

A Wal-Mart Szeptember óta 27 államban, mintegy 3 000 üzletében tette elérhetővé a 4 dolláros generikus gyógyszereket. A sikeren felbuzdulva a versenytársak is utánozzák a diszkont árakat. A másik oldal szerint azonban az egész egy olcsó üzleti fogás.

A Wal-Mart mintegy 331, a BJ's Wholesale Club 292 generikus készítményt ad 4 dolláros áron üzleteiben. A Kmart is szeretne részesülni az óriási diszkontakció sikerében, ők 15 dolláros áron adnák a készítményeket. A Target pedig hűségesen követi a Wal-Mart áruházait államból államba.

Fogyasztói tanácsadók és egészségügyi közgazdászok szerint ugyan néhány vevő tényleg élvezheti az alacsony árak előnyeit, főleg azok, akik nem rendelkeznek biztosítással, de a diszkont láncok akciói nincsenek igazi hatással a gyógyszerpiacra, mivel a kedvezményes készítmények között nem szerepelnek a márkásabb gyógyszerek, illetve sok egyéb generikus gyógyszer sem.

Az IMS Health felmérése szerint az Amerikai Egyesült Államokban a 10 leggyakrabban felírt készítmények közül csupán egy, az antibiotikum amoxicillin érhető el a Wal-Mart és BJ's áruházaiban. A diszkontlánc szerint azonban egy internetes gyógyszerindex, RxList szerint 4 - többek között az atenolol magas vérnyomásra, és a furosemide vízhajtó - a 20 leggyakrabban felírt gyógyszerből kiváltható 4 dollárért.

Az Államok két legnagyobb gyógyszertárlánca - a Walgreen Co., a CVS Corp. - nem kívánja követni a diszkont árakat, s szerintük a vevők csupán a generikus készítmények nagyon kis töredékét találhatják meg a diszkontokban. Szerintük a biztosítással rendelkező vevők hajlandóak 5 - 10 dollárral többet fizetni a kényelmesebb elhelyezkedésű boltokért, és extra szolgáltatásért, például a 24 órás nyitva tartásért. A kisebb gyógyszertárak sem tudják követni az árcsökkentést, mivel a generikus gyógyszerek jelentik bevételük legkritikusabb pontját.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 20. 19:21
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm