Gyógyszerek mellékhatásia: Ön tart tőlük?

Pénzcentrum
2006. november 14. 06:50

Az ESS kutatás szerint a felnőtt magyar lakosság harmada sosem, 17 százaléka nagyon aggódik az orvos által felírt gyógyszerek mellékhatásai miatt, míg minden tizedik ember nem mindig, de gyakran tart ezektől.

Az ESS kutatás szerint a felnőtt magyar lakosság harmada sosem, 17 százaléka nagyon aggódik az orvos által felírt gyógyszerek mellékhatásai miatt, míg minden tizedik ember nem mindig, de gyakran tart ezektől.

24 európai ország lakosainak egészségügyi helyzetét vizsgáló tanulmány szerint, hazánkban a legmagasabb azok aránya, akik évente több mint tíz alkalommal mennek orvoshoz.

A vizsgálat szerint a nők, illetve a 60 év felettiek tartanak a gyógyszerek mellékhatásaitól az átlagosnál nagyobb arányban, míg a férfiak, illetve az alapfokú végzettségűek körében az itthon az átlagnál is kevesebben vannak azok, akik sosem aggódnak emiatt.

Tíz lakosból heten kiváltják és az előírás szerint be is szedik az orvos által felírt gyógyszereket.

A válaszadók fele mindig az orvos által felírt gyógyszert választja, míg minden harmadik magyar csak az esetek felében vagy ennél kevesebb alkalommal szed feltétlenül receptre felírt orvosságot.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kutatás rávilágít arra is, hogy az európai átlaghoz képest a magyarok jobban ragaszkodnak az orvos által felírt orvossághoz, mint a recept nélkül kapható vagy mások által javasolt szerekhez.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem