31 °C Budapest

Nyerésben a hazai élelmiszer-láncok - az energiaital mindent visz...

Pénzcentrum
2006. november 13. 10:00

Értékalapon hat százalékkal növekedett 2005 és 2006 szeptembere között a hazai élelmiszerforgalom az AC Nielsen piackutató felmérése szerint, mely a 90 legkelendőbb élelmiszer-kategóriában 1084 milliárdos forgalmat mért - írja a Napi.

A felmérés szerint jelentősen megnövekedett a promócióban eladott termékek száma, így minden 100 forintnyi eladott termékből 30 ilyen vásárlásból származik és a vásárlók nem kevesebb mint fele kifejezetten keresi az akciókat. Emellett egyre jellemzőbb a polarizáció vagyis, hogy a legolcsóbb és a legdrágább termékekre helyeződik a hangsúly.

Az elmúlt egy évben érdekes változások következtek be a hazai élelmiszer-kereskedelmi piac szerkezetében, a legkeresettebb 10 termékből 8 esetében ugyanis a hazai élelmiszerpiac részesedése a nagyobb, csak a sajt és az ásványvíz terén bírnak még nagyobb jelentőséggel a hipermarketek.

Míg a hazai tulajdonú láncok részesedése erősen növekszik, addig egyre nehezebb helyzetbe kerülnek az önálló kisboltok, a szupermarketnél meglepő módon stagnálás mutatkozott. A legkedveltebbnek a mélyhűtött pizzák, burgonyakészítmények, folyékony szószok és energiaitalok számítanak, amelyek közül is a cukormentes készítmények bevezetése miatt a legnagyobb, 76 százalékos növekedést az energiaitalok produkálták.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?