27 °C Budapest

Akcióznak az utazási irodák, mégis kevesebben mennek telelni

Pénzcentrum
2006. november 13. 09:45

Máris akciós ajánlatokkal bombázzák az utazási irodák a télen pihenni vágyókat, az 5-12 százalékos kedvezmények hátterében minden valószínűség szerint a forint erősödése áll. A legkedveltebb úti célokat ez évben is az európai síparadicsomok és napfényes tengerentúli országok jelentik majd - írja a Magyar Hírlap.

Bár a Magyar Utazásszervezők és Utasközvetítők Szövetségének elnöke, Molnár Gabriella szerint a télen utazók száma az idén is 5-10 százalékkal bővül majd, a megszorító intézkedések negatív hatásai ebben a szektorban is érezhetők lesznek. Az Atlasz World Travel iroda vezetője, Bottyán Éva szerint a változások a legérzékenyebben a vállalkozók utazásra szánt jövedelmét befolyásolják majd.

Minden évben nagyjából 300 százezer síelő kell útra, hogy egy-két hetet eltöltsön európai egyik síparadicsomában Ausztriában, Észak-Olaszországban, Franciaországban, Szlovéniában vagy Szlovákiában. Becslések szerint ezen tömeg körülbelül hatodának megfelelő számú turista indul útnak, hogy egy olyan ország napfényes strandjain napozhassanak, mint Thaiföld, Egyiptom, a Kanári-szigetek, Kuba vagy Mexikó.

A megszorítások leginkább a szilveszteri utazások kapcsán éreztetik hatásukat, az eddig minden évben Párizsban, Prágában, Rómában vagy Szicíliában ünneplők hada az idén várhatóan itthon marad, és a januári és februári hónapokra időzíti telelését. Így téli szezon erőssége ez évben még inkább elmarad majd a nyáritól.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Portfolio  |  2023. június 5. 09:12