33 °C Budapest

Akcióznak az utazási irodák, mégis kevesebben mennek telelni

Pénzcentrum
2006. november 13. 09:45

Máris akciós ajánlatokkal bombázzák az utazási irodák a télen pihenni vágyókat, az 5-12 százalékos kedvezmények hátterében minden valószínűség szerint a forint erősödése áll. A legkedveltebb úti célokat ez évben is az európai síparadicsomok és napfényes tengerentúli országok jelentik majd - írja a Magyar Hírlap.

Bár a Magyar Utazásszervezők és Utasközvetítők Szövetségének elnöke, Molnár Gabriella szerint a télen utazók száma az idén is 5-10 százalékkal bővül majd, a megszorító intézkedések negatív hatásai ebben a szektorban is érezhetők lesznek. Az Atlasz World Travel iroda vezetője, Bottyán Éva szerint a változások a legérzékenyebben a vállalkozók utazásra szánt jövedelmét befolyásolják majd.

Minden évben nagyjából 300 százezer síelő kell útra, hogy egy-két hetet eltöltsön európai egyik síparadicsomában Ausztriában, Észak-Olaszországban, Franciaországban, Szlovéniában vagy Szlovákiában. Becslések szerint ezen tömeg körülbelül hatodának megfelelő számú turista indul útnak, hogy egy olyan ország napfényes strandjain napozhassanak, mint Thaiföld, Egyiptom, a Kanári-szigetek, Kuba vagy Mexikó.

A megszorítások leginkább a szilveszteri utazások kapcsán éreztetik hatásukat, az eddig minden évben Párizsban, Prágában, Rómában vagy Szicíliában ünneplők hada az idén várhatóan itthon marad, és a januári és februári hónapokra időzíti telelését. Így téli szezon erőssége ez évben még inkább elmarad majd a nyáritól.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?