Akcióznak az utazási irodák, mégis kevesebben mennek telelni

Pénzcentrum
2006. november 13. 09:45

Máris akciós ajánlatokkal bombázzák az utazási irodák a télen pihenni vágyókat, az 5-12 százalékos kedvezmények hátterében minden valószínűség szerint a forint erősödése áll. A legkedveltebb úti célokat ez évben is az európai síparadicsomok és napfényes tengerentúli országok jelentik majd - írja a Magyar Hírlap.

Bár a Magyar Utazásszervezők és Utasközvetítők Szövetségének elnöke, Molnár Gabriella szerint a télen utazók száma az idén is 5-10 százalékkal bővül majd, a megszorító intézkedések negatív hatásai ebben a szektorban is érezhetők lesznek. Az Atlasz World Travel iroda vezetője, Bottyán Éva szerint a változások a legérzékenyebben a vállalkozók utazásra szánt jövedelmét befolyásolják majd.

Minden évben nagyjából 300 százezer síelő kell útra, hogy egy-két hetet eltöltsön európai egyik síparadicsomában Ausztriában, Észak-Olaszországban, Franciaországban, Szlovéniában vagy Szlovákiában. Becslések szerint ezen tömeg körülbelül hatodának megfelelő számú turista indul útnak, hogy egy olyan ország napfényes strandjain napozhassanak, mint Thaiföld, Egyiptom, a Kanári-szigetek, Kuba vagy Mexikó.

A megszorítások leginkább a szilveszteri utazások kapcsán éreztetik hatásukat, az eddig minden évben Párizsban, Prágában, Rómában vagy Szicíliában ünneplők hada az idén várhatóan itthon marad, és a januári és februári hónapokra időzíti telelését. Így téli szezon erőssége ez évben még inkább elmarad majd a nyáritól.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 13. csütörtök
Antal, Anett
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:45
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:18
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem