14 °C Budapest

Akcióznak az utazási irodák, mégis kevesebben mennek telelni

Pénzcentrum
2006. november 13. 09:45

Máris akciós ajánlatokkal bombázzák az utazási irodák a télen pihenni vágyókat, az 5-12 százalékos kedvezmények hátterében minden valószínűség szerint a forint erősödése áll. A legkedveltebb úti célokat ez évben is az európai síparadicsomok és napfényes tengerentúli országok jelentik majd - írja a Magyar Hírlap.

Bár a Magyar Utazásszervezők és Utasközvetítők Szövetségének elnöke, Molnár Gabriella szerint a télen utazók száma az idén is 5-10 százalékkal bővül majd, a megszorító intézkedések negatív hatásai ebben a szektorban is érezhetők lesznek. Az Atlasz World Travel iroda vezetője, Bottyán Éva szerint a változások a legérzékenyebben a vállalkozók utazásra szánt jövedelmét befolyásolják majd.

Minden évben nagyjából 300 százezer síelő kell útra, hogy egy-két hetet eltöltsön európai egyik síparadicsomában Ausztriában, Észak-Olaszországban, Franciaországban, Szlovéniában vagy Szlovákiában. Becslések szerint ezen tömeg körülbelül hatodának megfelelő számú turista indul útnak, hogy egy olyan ország napfényes strandjain napozhassanak, mint Thaiföld, Egyiptom, a Kanári-szigetek, Kuba vagy Mexikó.

A megszorítások leginkább a szilveszteri utazások kapcsán éreztetik hatásukat, az eddig minden évben Párizsban, Prágában, Rómában vagy Szicíliában ünneplők hada az idén várhatóan itthon marad, és a januári és februári hónapokra időzíti telelését. Így téli szezon erőssége ez évben még inkább elmarad majd a nyáritól.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40