30 °C Budapest

57 évet kaptak az áfa-csalók...

Pénzcentrum
2006. november 3. 06:50

10 millió font (kb. 3,9 milliárd forint) áfa-csalásért az Egyesült Királyságban 57 év letöltendő börtönbüntetés jár, derült ki ezen a héten a Canterbury Királyi Bíróság által meghozott ítéletéből, amelyben összesen ennyi év bezártságra ítélte azt az öt brit állampolgárt, akik állítólagos mobiltelefon kereskedelemre hivatkozva igényelték vissza a hatalmas összeget.

A Virgini társaság "áldásos" tevékenységét, 2003 július és októbere között folytatta, mígnem az 1 millió font két szállítóját elkapták a vámőrség tagjai. A körhinta csalásból származó pénz tisztára mosásában egyébként holland bankok voltak az "üzletemberek" segítségére, ellenük jelenleg is folyik a vizsgálat.

A körhinta csalás módszerével dolgozó cég a papírok szerint Ukrajnába exportált mobiltelefon készülékeket, és ezek után igényelte vissza az áfát. A körhinta csalást olyan cégek alkalmazzák, akik az európai unió és azon kívül országok közötti kereskedelmi szabályozás réseit és az ellenőrzés nehézségeit próbálják kihasználni.

A legnagyobb büntetést természetesen a cégvezető kapta, akinek az eredetileg kiszabott 33 éves büntetését a bíróság másodfokon 10 évre enyhítette, de négy cinkostársa is jó ideig fog a hűvösön ülni, ahol is 8 évig bővíthetik majd a vámszabályozásról meglévő ismereteiket.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem