7 °C Budapest

57 évet kaptak az áfa-csalók...

Pénzcentrum
2006. november 3. 06:50

10 millió font (kb. 3,9 milliárd forint) áfa-csalásért az Egyesült Királyságban 57 év letöltendő börtönbüntetés jár, derült ki ezen a héten a Canterbury Királyi Bíróság által meghozott ítéletéből, amelyben összesen ennyi év bezártságra ítélte azt az öt brit állampolgárt, akik állítólagos mobiltelefon kereskedelemre hivatkozva igényelték vissza a hatalmas összeget.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Virgini társaság "áldásos" tevékenységét, 2003 július és októbere között folytatta, mígnem az 1 millió font két szállítóját elkapták a vámőrség tagjai. A körhinta csalásból származó pénz tisztára mosásában egyébként holland bankok voltak az "üzletemberek" segítségére, ellenük jelenleg is folyik a vizsgálat.

A körhinta csalás módszerével dolgozó cég a papírok szerint Ukrajnába exportált mobiltelefon készülékeket, és ezek után igényelte vissza az áfát. A körhinta csalást olyan cégek alkalmazzák, akik az európai unió és azon kívül országok közötti kereskedelmi szabályozás réseit és az ellenőrzés nehézségeit próbálják kihasználni.

A legnagyobb büntetést természetesen a cégvezető kapta, akinek az eredetileg kiszabott 33 éves büntetését a bíróság másodfokon 10 évre enyhítette, de négy cinkostársa is jó ideig fog a hűvösön ülni, ahol is 8 évig bővíthetik majd a vámszabályozásról meglévő ismereteiket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?