57 évet kaptak az áfa-csalók...

Pénzcentrum
2006. november 3. 06:50

10 millió font (kb. 3,9 milliárd forint) áfa-csalásért az Egyesült Királyságban 57 év letöltendő börtönbüntetés jár, derült ki ezen a héten a Canterbury Királyi Bíróság által meghozott ítéletéből, amelyben összesen ennyi év bezártságra ítélte azt az öt brit állampolgárt, akik állítólagos mobiltelefon kereskedelemre hivatkozva igényelték vissza a hatalmas összeget.

A Virgini társaság "áldásos" tevékenységét, 2003 július és októbere között folytatta, mígnem az 1 millió font két szállítóját elkapták a vámőrség tagjai. A körhinta csalásból származó pénz tisztára mosásában egyébként holland bankok voltak az "üzletemberek" segítségére, ellenük jelenleg is folyik a vizsgálat.

A körhinta csalás módszerével dolgozó cég a papírok szerint Ukrajnába exportált mobiltelefon készülékeket, és ezek után igényelte vissza az áfát. A körhinta csalást olyan cégek alkalmazzák, akik az európai unió és azon kívül országok közötti kereskedelmi szabályozás réseit és az ellenőrzés nehézségeit próbálják kihasználni.

A legnagyobb büntetést természetesen a cégvezető kapta, akinek az eredetileg kiszabott 33 éves büntetését a bíróság másodfokon 10 évre enyhítette, de négy cinkostársa is jó ideig fog a hűvösön ülni, ahol is 8 évig bővíthetik majd a vámszabályozásról meglévő ismereteiket.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?