Csalnak a lottóval!

Pénzcentrum
2006. október 30. 05:30

Az elmúlt napokban ismét keringeni kezdtek a világhálón a "You have won the Spanish Lottery!" tárgyú üzenetek, melyek annak ellenére értesítik a címzettet az euró-milliós nyereményről, hogy az nem is játszott.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mostanra a gibraltári királyi rendőrség is kiadott egy közleményt, melyben igyekeznek felhívni minden érintett figyelmét arra, hogy az egész akció arra megy ki, hogy a címzettek megadják bizalmas adataikat.

Nem árt tudni, hogy a "nyeremény igényléséhez" ki kell tölteni egy űrlapot, mely gyakorlatilag minden banki adatra (bankszámlaszám, postázási cím...) rákérdez. Ezen adatok birtokában nem nehéz interneten bárki nevében fizetni, így a hiszékeny nyeremény-várókat könnyen megrövidíthetik a csalók.

A csalás mostanra egyébként más országok lottó játékaira is kiterjedt, egy azonban biztos, soha semmilyen körülmények között nem szabad interneten olyan űrlapokat kitölteni, melyek a fenti információkat kérik be. Az internetes csalások elleni védekezéssel alábbi cikkeink foglalkoznak részletesebben, gyakorlati tanácsokat, támpontokat adva Olvasóinknak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?