Csalásért perelik a T-mobile-t - drága lehet a mulatság

Pénzcentrum
2006. október 27. 15:00

Csalással és zsarolással vádolja Franciaország legnagyobb mobilszolgáltatójának tulajdonosa, a Vivendi, a T-mobile tulajdonosát a Deutsche Telekomot az Egyesült Államokban és Lengyelországban is benyújtott vádiratában.

Csalással és zsarolással vádolja Franciaország legnagyobb mobilszolgáltatójának tulajdonosa, a Vivendi, a T-mobile tulajdonosát a Deutsche Telekomot az Egyesült Államokban és Lengyelországban is benyújtott vádiratában.

Ez a per vethet véget a két telekommunikációs óriás között hónapok óra tartó csatározásnak, mely a lengyel piac megszerzéséért folyik. A Vivendi azzal vádolja a Deutsche Telekomot, hogy jogszerűtlenül eltulajdonította 2,5 milliárd dollár értékű részvényét a lengyel kommunikációs órásvállalatban, a Polska Telefonia Cyfrowában.

A T-mobile tulajdonosa egyébként 753 millió dollárért vásárolta ki a PTC tulajdonosától, az Elektrimtől részvényeit. A Vivendi szerint azonban ehhez a cég vezetőjének, Zygmunt Solorz-Zaknak nem volt joga eladni a részvényeket, mert azok nem csupán az Elektrim, hanem az Elektrim Holding tulajdonában voltak, és holdingban ők is részesedéssel bírnak.

Nem csoda azonban, hogy a Vivendi nem engedi ki könnyen kezei közül a PTC-t és vádiratban követeli vissza állítólag "jogtalanul elvett" részvényeit, hiszen a vállalat nem kevesebb, mint 10 millió felhasználóval büszkélkedhet, az egyébként is jelentős potenciált magában rejtő lengyel piacon.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem