24 °C Budapest

Csalásért perelik a T-mobile-t - drága lehet a mulatság

Pénzcentrum
2006. október 27. 15:00

Csalással és zsarolással vádolja Franciaország legnagyobb mobilszolgáltatójának tulajdonosa, a Vivendi, a T-mobile tulajdonosát a Deutsche Telekomot az Egyesült Államokban és Lengyelországban is benyújtott vádiratában.

Csalással és zsarolással vádolja Franciaország legnagyobb mobilszolgáltatójának tulajdonosa, a Vivendi, a T-mobile tulajdonosát a Deutsche Telekomot az Egyesült Államokban és Lengyelországban is benyújtott vádiratában.

Ez a per vethet véget a két telekommunikációs óriás között hónapok óra tartó csatározásnak, mely a lengyel piac megszerzéséért folyik. A Vivendi azzal vádolja a Deutsche Telekomot, hogy jogszerűtlenül eltulajdonította 2,5 milliárd dollár értékű részvényét a lengyel kommunikációs órásvállalatban, a Polska Telefonia Cyfrowában.

A T-mobile tulajdonosa egyébként 753 millió dollárért vásárolta ki a PTC tulajdonosától, az Elektrimtől részvényeit. A Vivendi szerint azonban ehhez a cég vezetőjének, Zygmunt Solorz-Zaknak nem volt joga eladni a részvényeket, mert azok nem csupán az Elektrim, hanem az Elektrim Holding tulajdonában voltak, és holdingban ők is részesedéssel bírnak.

Nem csoda azonban, hogy a Vivendi nem engedi ki könnyen kezei közül a PTC-t és vádiratban követeli vissza állítólag "jogtalanul elvett" részvényeit, hiszen a vállalat nem kevesebb, mint 10 millió felhasználóval büszkélkedhet, az egyébként is jelentős potenciált magában rejtő lengyel piacon.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?