Gyurcsány tele torokból ordibált

Pénzcentrum
2006. október 19. 06:50

A miniszterelnök legutóbbi blog-bejegyzésében, beszámolt a bécsi látogatásáról és bepillantást nyújtott a protokoll színfalai mögé.

Az államfő, a miniszterelnök, a Házelnök, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke - együtt távoztak az országból áll a miniszterelnök naplójában.

"Nem tudom, volt-e korábban olyan alkalom, hogy valamennyi közjogi méltóság, az államfő, a miniszterelnök, a Házelnök, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke is azonos időpontban, azonos rendezvényre sietve, egyidejűleg távozott volna külföldre. Tegnap ez történt. Tegyük hozzá, hasonló fogadtatásban volt részünk a másik oldalon, a teljes osztrák politikai elit kivonult, hogy megmutassa, fontos neki Magyarország, fontos neki a magyar forradalom.

Öt óra körül értem Schüssel kancellárhoz. Nyugodtnak, erősnek, optimistának láttam, bár alig két héttel ezelőtt rendkívül váratlan választási vereséget szenvedett. "

Majd beszámolt a látogatás részleteiről és a protokoll nehézségeiről.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Magyarország bécsi nagykövete, Horváth István egészen remek programot állított össze. Közel 3000 embert nyert meg ennek a jó négyórás esti köszöntésnek. Zsúfolásig tele volt a bécsi kiállítóközpont talán legnagyobb színházterme. Rövid, 5 perces beszédeket mondtunk, majd egy fergeteges műsor következett: a Nemzeti Filharmonikusok Kocsis Zoltán zongorajátékával egy Mozart darabot, majd Kocsis vezényletével Bartók Táncszvitjét adták elő, később pedig az Állami Népi Együttes teremtett igazi fesztiválhangulatot. A hűvös protokollszabályokat feledve Heinz Fischer államfő és Schüssel kancellár is önfeledten tapsolt egy-egy szám végén, "bravó" bekiabálásokkal mutatták ki tetszésüket. Egyébként is nagyon nehéz megtartani a régi hagyományokban gyökeredző, klasszikus diplomáciai szabályokat. Amikor sportminiszter voltam, állandóan szenvedtem attól, hogy a mérkőzéseken képtelen voltam hűvös protokolláris távolságtartással figyelni az eseményeket. Feltüzelt a verseny és a mérkőzés, és mindig azon kaptam magam, hogy épp olyan lelkesen szurkolok, nem egyszer kiabálok, mint bárki más a nézőtéren, majd gyorsan megpróbálok diplomatikusan viselkedni, de ez nem könnyű.

Elmúlt már 10 óra mire a program végetért. Utána még egy rövid fogadás - fél-háromnegyed óra - , majd rövid, informális beszélgetések sokasága következett az osztrák államfővel, a kancellárral, Paul Lendvaival, azaz a Magyarországot 1956-ban vagy talán '57 januárjában elhagyó, Ausztriában és általában a német nyelvterületen hihetetlen megbecsülésnek és elismerésnek örvendő Lendvai Pállal."

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?