10 °C Budapest

Gyurcsány tele torokból ordibált

Pénzcentrum
2006. október 19. 06:50

A miniszterelnök legutóbbi blog-bejegyzésében, beszámolt a bécsi látogatásáról és bepillantást nyújtott a protokoll színfalai mögé.

Az államfő, a miniszterelnök, a Házelnök, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke - együtt távoztak az országból áll a miniszterelnök naplójában.

"Nem tudom, volt-e korábban olyan alkalom, hogy valamennyi közjogi méltóság, az államfő, a miniszterelnök, a Házelnök, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke is azonos időpontban, azonos rendezvényre sietve, egyidejűleg távozott volna külföldre. Tegnap ez történt. Tegyük hozzá, hasonló fogadtatásban volt részünk a másik oldalon, a teljes osztrák politikai elit kivonult, hogy megmutassa, fontos neki Magyarország, fontos neki a magyar forradalom.

Öt óra körül értem Schüssel kancellárhoz. Nyugodtnak, erősnek, optimistának láttam, bár alig két héttel ezelőtt rendkívül váratlan választási vereséget szenvedett. "

Majd beszámolt a látogatás részleteiről és a protokoll nehézségeiről.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"Magyarország bécsi nagykövete, Horváth István egészen remek programot állított össze. Közel 3000 embert nyert meg ennek a jó négyórás esti köszöntésnek. Zsúfolásig tele volt a bécsi kiállítóközpont talán legnagyobb színházterme. Rövid, 5 perces beszédeket mondtunk, majd egy fergeteges műsor következett: a Nemzeti Filharmonikusok Kocsis Zoltán zongorajátékával egy Mozart darabot, majd Kocsis vezényletével Bartók Táncszvitjét adták elő, később pedig az Állami Népi Együttes teremtett igazi fesztiválhangulatot. A hűvös protokollszabályokat feledve Heinz Fischer államfő és Schüssel kancellár is önfeledten tapsolt egy-egy szám végén, "bravó" bekiabálásokkal mutatták ki tetszésüket. Egyébként is nagyon nehéz megtartani a régi hagyományokban gyökeredző, klasszikus diplomáciai szabályokat. Amikor sportminiszter voltam, állandóan szenvedtem attól, hogy a mérkőzéseken képtelen voltam hűvös protokolláris távolságtartással figyelni az eseményeket. Feltüzelt a verseny és a mérkőzés, és mindig azon kaptam magam, hogy épp olyan lelkesen szurkolok, nem egyszer kiabálok, mint bárki más a nézőtéren, majd gyorsan megpróbálok diplomatikusan viselkedni, de ez nem könnyű.

Elmúlt már 10 óra mire a program végetért. Utána még egy rövid fogadás - fél-háromnegyed óra - , majd rövid, informális beszélgetések sokasága következett az osztrák államfővel, a kancellárral, Paul Lendvaival, azaz a Magyarországot 1956-ban vagy talán '57 januárjában elhagyó, Ausztriában és általában a német nyelvterületen hihetetlen megbecsülésnek és elismerésnek örvendő Lendvai Pállal."

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?