Gyurcsány tele torokból ordibált

Pénzcentrum
2006. október 19. 06:50

A miniszterelnök legutóbbi blog-bejegyzésében, beszámolt a bécsi látogatásáról és bepillantást nyújtott a protokoll színfalai mögé.

Az államfő, a miniszterelnök, a Házelnök, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke - együtt távoztak az országból áll a miniszterelnök naplójában.

"Nem tudom, volt-e korábban olyan alkalom, hogy valamennyi közjogi méltóság, az államfő, a miniszterelnök, a Házelnök, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke is azonos időpontban, azonos rendezvényre sietve, egyidejűleg távozott volna külföldre. Tegnap ez történt. Tegyük hozzá, hasonló fogadtatásban volt részünk a másik oldalon, a teljes osztrák politikai elit kivonult, hogy megmutassa, fontos neki Magyarország, fontos neki a magyar forradalom.

Öt óra körül értem Schüssel kancellárhoz. Nyugodtnak, erősnek, optimistának láttam, bár alig két héttel ezelőtt rendkívül váratlan választási vereséget szenvedett. "

Majd beszámolt a látogatás részleteiről és a protokoll nehézségeiről.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"Magyarország bécsi nagykövete, Horváth István egészen remek programot állított össze. Közel 3000 embert nyert meg ennek a jó négyórás esti köszöntésnek. Zsúfolásig tele volt a bécsi kiállítóközpont talán legnagyobb színházterme. Rövid, 5 perces beszédeket mondtunk, majd egy fergeteges műsor következett: a Nemzeti Filharmonikusok Kocsis Zoltán zongorajátékával egy Mozart darabot, majd Kocsis vezényletével Bartók Táncszvitjét adták elő, később pedig az Állami Népi Együttes teremtett igazi fesztiválhangulatot. A hűvös protokollszabályokat feledve Heinz Fischer államfő és Schüssel kancellár is önfeledten tapsolt egy-egy szám végén, "bravó" bekiabálásokkal mutatták ki tetszésüket. Egyébként is nagyon nehéz megtartani a régi hagyományokban gyökeredző, klasszikus diplomáciai szabályokat. Amikor sportminiszter voltam, állandóan szenvedtem attól, hogy a mérkőzéseken képtelen voltam hűvös protokolláris távolságtartással figyelni az eseményeket. Feltüzelt a verseny és a mérkőzés, és mindig azon kaptam magam, hogy épp olyan lelkesen szurkolok, nem egyszer kiabálok, mint bárki más a nézőtéren, majd gyorsan megpróbálok diplomatikusan viselkedni, de ez nem könnyű.

Elmúlt már 10 óra mire a program végetért. Utána még egy rövid fogadás - fél-háromnegyed óra - , majd rövid, informális beszélgetések sokasága következett az osztrák államfővel, a kancellárral, Paul Lendvaival, azaz a Magyarországot 1956-ban vagy talán '57 januárjában elhagyó, Ausztriában és általában a német nyelvterületen hihetetlen megbecsülésnek és elismerésnek örvendő Lendvai Pállal."

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20