34 °C Budapest

Gyurcsány tele torokból ordibált

Pénzcentrum
2006. október 19. 06:50

A miniszterelnök legutóbbi blog-bejegyzésében, beszámolt a bécsi látogatásáról és bepillantást nyújtott a protokoll színfalai mögé.

Az államfő, a miniszterelnök, a Házelnök, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke - együtt távoztak az országból áll a miniszterelnök naplójában.

"Nem tudom, volt-e korábban olyan alkalom, hogy valamennyi közjogi méltóság, az államfő, a miniszterelnök, a Házelnök, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke is azonos időpontban, azonos rendezvényre sietve, egyidejűleg távozott volna külföldre. Tegnap ez történt. Tegyük hozzá, hasonló fogadtatásban volt részünk a másik oldalon, a teljes osztrák politikai elit kivonult, hogy megmutassa, fontos neki Magyarország, fontos neki a magyar forradalom.

Öt óra körül értem Schüssel kancellárhoz. Nyugodtnak, erősnek, optimistának láttam, bár alig két héttel ezelőtt rendkívül váratlan választási vereséget szenvedett. "

Majd beszámolt a látogatás részleteiről és a protokoll nehézségeiről.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

"Magyarország bécsi nagykövete, Horváth István egészen remek programot állított össze. Közel 3000 embert nyert meg ennek a jó négyórás esti köszöntésnek. Zsúfolásig tele volt a bécsi kiállítóközpont talán legnagyobb színházterme. Rövid, 5 perces beszédeket mondtunk, majd egy fergeteges műsor következett: a Nemzeti Filharmonikusok Kocsis Zoltán zongorajátékával egy Mozart darabot, majd Kocsis vezényletével Bartók Táncszvitjét adták elő, később pedig az Állami Népi Együttes teremtett igazi fesztiválhangulatot. A hűvös protokollszabályokat feledve Heinz Fischer államfő és Schüssel kancellár is önfeledten tapsolt egy-egy szám végén, "bravó" bekiabálásokkal mutatták ki tetszésüket. Egyébként is nagyon nehéz megtartani a régi hagyományokban gyökeredző, klasszikus diplomáciai szabályokat. Amikor sportminiszter voltam, állandóan szenvedtem attól, hogy a mérkőzéseken képtelen voltam hűvös protokolláris távolságtartással figyelni az eseményeket. Feltüzelt a verseny és a mérkőzés, és mindig azon kaptam magam, hogy épp olyan lelkesen szurkolok, nem egyszer kiabálok, mint bárki más a nézőtéren, majd gyorsan megpróbálok diplomatikusan viselkedni, de ez nem könnyű.

Elmúlt már 10 óra mire a program végetért. Utána még egy rövid fogadás - fél-háromnegyed óra - , majd rövid, informális beszélgetések sokasága következett az osztrák államfővel, a kancellárral, Paul Lendvaival, azaz a Magyarországot 1956-ban vagy talán '57 januárjában elhagyó, Ausztriában és általában a német nyelvterületen hihetetlen megbecsülésnek és elismerésnek örvendő Lendvai Pállal."

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 19. szerda
Gyárfás
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem