6 °C Budapest

Szlovák pénzeső - te is részesülhetsz benne!

Pénzcentrum
2006. október 16. 11:00

Jó ideje sokat hallani arról, hogy a határ közelében lévő magyar vállalatok többsége áthelyezte telephelyét a kedvezőbb adó-, és járulékterheket biztosító Szlovákiába, ám korántsem biztos hogy csak nekik éri meg a váltás. A Hírlap munkatársai átlátogattak Szlovákiába, hogy utánanézzenek mennyivel vásárolhatunk ott olcsóbban, és megéri az időt és benzinköltséget a kiruccanás. Lássuk mit találtak az érsekújvári Tescóban!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A hipermarket beosztása itt is ugyanolyan, így a szlovák feliratok nem akadályoznak minket a vásárlásban, szembetűnő különbség azonban, hogy a szlovák Tescoban jóval több az akciókat jelző tábla, mint kishazánkban megtalálható társaiban.

A tapasztalatok szerint az elektronikai osztály felé nem érdemes venni az irányt, ezek a termékek általában legalább annyiba kerülnek, mint itthon vagy még többe. Az egyetlen javukra írandó tényező, hogy itt olcsóbban vehetünk fel áruhitelt, mint otthon, a THM átlagosan kb. 6 százalékkal alacsonyabb. A magyar vásárlók is kaphatnak hitelt, de ez legalább fél napnyi utánajárást jelent.

Háztartási szerekért sem érdemes a hosszú utat megtenni, amin igazán nyerhetünk az az élelmiszer. Feltűnően sok a szlovák termelőktől származó termék, amely legalább 20-30 százalékkal olcsóbb a nálunk kaphatónál, feltehetően a burkolt állami dotáció eredményeként.

 

Egy élelmiszerrel tömött bevásárlókocsi tartalmát akár 20-25 százalékkal kevesebből is megvehetjük, ez akár 10-12 ezer forintot is jelenthet. Ha ezt a pénzmennyiséget összehasonlítjuk a körülbelül 6500 forintnyi üzemanyagköltséggel, még mindig kifizetődőnek tűnik a szlovákiai bevásárló-körút.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?