Szlovák pénzeső - te is részesülhetsz benne!

Pénzcentrum
2006. október 16. 11:00

Jó ideje sokat hallani arról, hogy a határ közelében lévő magyar vállalatok többsége áthelyezte telephelyét a kedvezőbb adó-, és járulékterheket biztosító Szlovákiába, ám korántsem biztos hogy csak nekik éri meg a váltás. A Hírlap munkatársai átlátogattak Szlovákiába, hogy utánanézzenek mennyivel vásárolhatunk ott olcsóbban, és megéri az időt és benzinköltséget a kiruccanás. Lássuk mit találtak az érsekújvári Tescóban!


A hipermarket beosztása itt is ugyanolyan, így a szlovák feliratok nem akadályoznak minket a vásárlásban, szembetűnő különbség azonban, hogy a szlovák Tescoban jóval több az akciókat jelző tábla, mint kishazánkban megtalálható társaiban.

A tapasztalatok szerint az elektronikai osztály felé nem érdemes venni az irányt, ezek a termékek általában legalább annyiba kerülnek, mint itthon vagy még többe. Az egyetlen javukra írandó tényező, hogy itt olcsóbban vehetünk fel áruhitelt, mint otthon, a THM átlagosan kb. 6 százalékkal alacsonyabb. A magyar vásárlók is kaphatnak hitelt, de ez legalább fél napnyi utánajárást jelent.

Háztartási szerekért sem érdemes a hosszú utat megtenni, amin igazán nyerhetünk az az élelmiszer. Feltűnően sok a szlovák termelőktől származó termék, amely legalább 20-30 százalékkal olcsóbb a nálunk kaphatónál, feltehetően a burkolt állami dotáció eredményeként.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egy élelmiszerrel tömött bevásárlókocsi tartalmát akár 20-25 százalékkal kevesebből is megvehetjük, ez akár 10-12 ezer forintot is jelenthet. Ha ezt a pénzmennyiséget összehasonlítjuk a körülbelül 6500 forintnyi üzemanyagköltséggel, még mindig kifizetődőnek tűnik a szlovákiai bevásárló-körút.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm